Тернопільському обласному державному музичному училищу — 60 років

Тернопільському обласному державному музичному училищу — 60 років

21.05.18 10:00 0 568
Тернопільське обласне державне музичне училище імені Соломії Крушельницької святкує 60-річний ювілей. З нагоди створення закладу солістів, педагогів та вихованців училища привітав заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик та нагородив колектив грамотою за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва і виховання творчої молоді.

За його словами, Тернопільське музичне училище стало одним із центрів музичної культури та естетики нашої країни завдяки наполегливій праці керівництва та педагогів від початку заснування закладу.

«Протягом усіх років існування закладу в основі його роботи виокремлювалися велика мистецька душа і бажання розвивати таланти учнів, прославляти рідний край. Велика подяка усім за роботу і навчання, бо саме вони є в основі нової української держави, допомагають робити її кращою, гармонічнішою з різних сторін», - наголосив Юрій Юрик.

Про те, що до цієї ювілейної дати навчальний заклад йшов довгою дорогою наполегливої праці багатьох поколінь талановитих педагогів наголосила і директор музичного училища Лариса Римар: «Їхня самовідданість та жертовність, безмежна любов до своєї професії дали можливість стати училищу провідним освітнім закладом України, відомим своїми випускниками, власною історією та традиціями. Училище стало рідною домівкою для понад 5 тисяч талановитих молодих людей, які присвятили своє життя служінню мистецтву».

Музичне училище носить ім'я видатної української співачки, уродженки Тернопілля, однієї з найяскравіших зірок світової оперної сцени – Соломії Крушельницької. У стінах навчального закладу виховувались лауреати та дипломанти міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів, народні та заслужені артисти України, заслужені діячі мистецтв України, музикознавці, відомі артисти та солісти оперних театрів, філармоній України, Європи, Сполучених Штатів Америки.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1273351702768412

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Школи Тернополя та ...
Наступна новина: Теренова гра «Легенда УПА» ...

КОМЕНТАРІ