Чим зайнятися,поки шукаєш роботу?

Чим зайнятися,поки шукаєш роботу?

21.05.18 14:32 0 1187

Двері офісу закрилися за вами - і тепер ви вільний художник. Попереду дуже складний період - пошуки нової роботи (до речі, знайти її можна пройшовши по посиланню). Чим скрасити цей напружений час? Що робити в перервах між переглядом вакансій, розсиланням резюме і співбесідами?

Строго кажучи, якщо підійти до пошуків роботи серйозно, то вільного часу у вас буде не більше, ніж раніше, коли ви щодня їздили в офіс, спілкувалися з клієнтами, працювали з документами, брали участь в нарадах і т.д. Пошук роботи - це теж робота, причому дуже енергоємна.

Судіть самі: скільки всього вам потрібно встигати протягом дня, поки ви шукаєте роботу?

  • Моніторинг вакансій на рекрутингових порталах - раз;
  • Підготовка та розсилка резюме і супровідних листів для тих роботодавців, чиї оголошення вас зацікавили - два (нагадуємо, що резюме потрібно «підганяти» під кожну цікаву для вас вакансію);
  • Виконання тестових завдань - три;
  • Співбесіди - чотири;
  • Дзвінки, щоб щось уточнити / підтвердити / відмінити - п'ять;
  • А ще підтримка контактів з колегами, пошук актуальної інформації на сайтах компаній, які цікавлять, активність в соціальних мережах ( «френди» повинні знати, що ви шукаєте роботу, і мати доступ до вашого резюме) і багато іншого.

Одним словом, не розраховуйте на те, що в період активних пошуків роботи вам вдасться зробити щось глобальне - наприклад, вивчити іспанську з нуля або освоїти бухгалтерську справу. Однак дещо встигнути все ж можна.

Освіжаємо професійні знання

Напевно є книга за фахом, яку ви давно хотіли почитати, але в круговерті днів тільки й встигли, що купити її або скачати. І ось час прийшов - чому б не погортати її в метро по дорозі на співбесіду або ввечері? Хто знає, можливо, відомості з цієї книги знадобляться вам раніше, ніж ви думаєте.

Є й інші можливості для експрес-освіти - короткострокові семінари і вебінари. Інформацію про них можна легко знайти в інтернеті, в тому числі і на нашому порталі. Як правило, на семінарах можна отримати досить актуальні і не дуже теоретизувати відомості про нові методики і явища в професії. Наприклад, якщо ви маркетолог або PR-менеджер, вас можуть зацікавити навчальні заходи на тему SMM, якщо IT-фахівець - на тему «хмарних» сервісів і т.д. Більшість серйозних тренінгів платні, але хтось готовий поділитися знаннями і безкоштовно, особливо якщо мова йде про семінарі, проведені в мережі - вебінарі. Однак перш ніж витрачати дорогоцінний час, уважно вивчіть програму - чи дійсно це те, що вам потрібно?

Вчимо іноземну мову

Звичайно, освоїти іноземну мову з нуля за короткий період пошуків роботи практично неможливо. А ось підтягнути знання в найбільш проблемних місцях - цілком! Якщо на відповідальних переговорах з британськими партнерами ви не раз помічали за собою, що помиляєтеся, наприклад, в неправильних дієсловах, то зараз саме час їх вивчити. Ставте собі конкретну мету - наприклад, відпрацьовувати по 10 дієслів в день. І трохи, і результативно - вже через два тижні ви будете почувати себе набагато впевненіше!

Зрозуміло, можна піти на мовні курси або до мовного клубу. Однак важливо скласти свій розклад так, щоб вашим основним заняттям все ж залишалися пошуки роботи. Інакше навчальна пауза може затягтися...

Спілкуємося з колегами

Ще одна можливість проведення хвилин дозвілля в період пошуків роботи - інтернет-спілкування з представниками своєї професії. Соціальні мережі (в тому числі професійні), форуми фахівців, блоги відомих представників професії - можливостей для онлайн-нетворкінгу сьогодні маса. Можливо, ви вирішите завести свій журнал, в якому знайдеться місце для роздумів про професійні завдання і шляхи їх вирішення.

Спілкування в мережі з колегами розширить ваш професійний кругозір і дасть можливість, що називається, на інших подивитися і себе показати. А головне - додасть вам шансів знайти хорошу роботу!

Втім, занадто захоплюватися соцмережами не радимо - надто вже багато часу пожирає це досягнення цивілізації. Намагайтеся спілкуватися у справі - за професією або з питань пошуку роботи. Обговорювати особливості поведінки британських котів - непоганий відпочинок, але це ніяк не допоможе вам знайти роботу. Якщо, звичайно, ви не шукаєте посаду ветеринара або фелинологи.

Займаємося спортом

Уже який рік ви мрієте почати бігати вранці або плавати вечорами? Пошуки роботи - відмінний привід обзавестися корисними звичками. І сил додасться, і настрій покращиться.

Корисного вам дозвілля і успіхів в пошуках роботи!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як вибрати цікавий жанр ...

КОМЕНТАРІ