Контактні лінзи: Все,що потрібно вам знати?

Контактні лінзи: Все,що потрібно вам знати?

21.05.18 23:09 0 930

Термін безперервного носіння лінз безпосередньо залежить від того, які саме у вас лінзи. На сьогоднішній день, існують м'які контактні лінзи для різних режимів носіння, і це обов'язково вказується виробником на упаковці:

  • МКЛ денного носіння - їх можна носити 12-14 годин в день;
  • МКЛ продовженого носіння - такі лінзи можна не знімати протягом 7 днів і 6 ночей, тобто в кінці сьомого дня їх потрібно зняти і викинути;
  • МКЛ безперервного носіння - ці лінзи можна носити не знімаючи протягом 30 днів.

Лінзи продовженого і безперервного носіння можна використовувати в денному режимі, а лінзи денного носіння ні в якому разі не можна носити в продовженого і безперервному режимах. До речі, якщо вам потрібно придбати данний аксесуар, то за доступною ціною це можна зробити в інтернет-магазині контактних лінз (магазине контактных линз): https://optikaoptima.ru/.

Необхідно пам'ятати, що в будь-якому випадку носити лінзи в денному режимі завжди безпечніше, ніж залишати їх на ніч. Якщо ви все-таки вирішите спробувати продовжений або безперервний режим, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем-офтальмологом про наявність протипоказань і пам'ятайте, що вам треба буде частіше, ніж зазвичай, спостерігатися у свого медичного фахівця.

Як доглядати за контактними лінзами?

Для тривалого і безпечного використання контактних лінз необхідно дотримуватися рекомендацій лікаря-офтальмолога по їх обробці і зберіганню. На сьогоднішній день догляд за контактними лінзами досить простий і складається з трьох процедур: очищення, ополіскування і дезінфекції.

Очищення і ополіскування необхідні для видалення з лінз відкладень і поверхневих забруднень, які накопичуються під час носіння. Дезінфекція застосовується для видалення з поверхні лінз шкідливих мікроорганізмів. Для обробки м'яких контактних лінз використовуються спеціальні розчини.

Правила обробки контактних лінз

Проконсультуйтеся з вашим лікарем-офтальмологом про те, який саме розчин для догляду за м'якими контактними лінзами підійде саме вам і вашим контактні лінзи.

Щоб очистити лінзи, виконайте наступні дії:

  1. ретельно вимийте руки з м'яким милом, добре промийте їх;
  2. заповніть чистий контейнер для м'яких контактних лінз свіжим розчином;
  3. зніміть лінзу з правого ока;
  4. покладіть зняту лінзу на долоню;
  5. капніть на лінзу кілька крапель розчину;
  6. вказівним пальцем акуратно потріть обидві поверхні лінзи;
  7. обполосніть лінзу чистим розчином з флакона;
  8. помістіть лінзу в відповідному полі контейнера;
  9. переконайтеся, що лінза повністю покрита розчином, і щільно закрийте кришку контейнера;
  10. виконайте описані вище маніпуляції з іншого лінзою;
  11. залиште лінзи в контейнері на час, необхідний для дезінфекції (ця інформація вказана в інструкції до розчину).

Перед надяганням обполосніть лінзи свіжим розчином з флакона, якщо в його інструкції не вказано інше. При необхідності тривалого зберігання лінз проконсультуйтеся з вашим лікарем-офтальмологом про частоту заміни розчину в контейнері. Пам'ятайте, що відходу вимагають не тільки контактні лінзи, але і контейнер, в якому ви їх зберігаєте.

Догляд за контейнером

Після кожного використання контейнера необхідно:

  • вилити розчин з контейнера;
  • сполоснути кожне відділення контейнера свіжим розчином з флакона;
  • висушити контейнер на відкритому повітрі;
  • не рідше 1 разу на 2-3 місяці замінюйте контейнер на новий.

Чи можна замовити контактні лінзи, які зроблять очі блакитними, зеленими або карими?

Так можна. Сьогодні на ринку контактної корекції представлений великий вибір кольорових контактних лінз, які можуть як надати новий відтінок очей, так і змінити їх колір повністю. При виробництві кольорових контактних лінз, як правило, барвник поміщається всередину лінзи, тому він не здатний завдати шкоди очам. Кольорові лінзи, як і прозорі, діляться на типи. Вони розрізняються по періоду носіння і матеріалу, з якого виготовлені, мають певні параметри, які повинні відповідати параметрам очей. Тому для підбору кольорових контактних лінз необхідно звернутися до лікаря-офтальмолога.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 5 безкоштовних способів ...
Наступна новина: У Житомирі вшанували жертв ...

КОМЕНТАРІ