Тернопільщина вшанувала 80-ті роковини Великого терору

Тернопільщина вшанувала 80-ті роковини Великого терору

22.05.18 09:31 0 496
Традиційно у третю неділю травня українці вшановують День пам'яті жертв політичних репресій. Цього дня згадують усіх, кому судилося покласти життя у боротьбі за незалежність України. Цьогоріч ми відзначаємо ще й 80-ті роковини Великого терору — масових політичних репресій 1937-1938 років. У цей трагічний період історії Україна втратила сотні кращих синів та дочок.

Мітинг-реквієм відбувся 20 травня, біля стін Тернопільського музею політичних в'язнів та репресованих. Керівництво області, представники громадських організацій, інтелігенції, духовенства, військовослужбовці, а також пересічні тернополяни й гості міста вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих борців за волю України.

Відновлення історичної правди про скоєні політичні репресії та належне вшанування пам'яті жертв є ознакою того, що душа нашого народу — жива. Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Хіба міг пробачити імперський режим бажання українського народу відтворити свою державність?.. Не міг червоний окупант спокійно сприйняти й героїчні перемоги УНР, УГА, Січових Стрільців. Мільйони українців загинули тільки за прагнення мати свою державу та віру в її відродження, — звернувся до присутніх Степан Барна. — ми усвідомлюємо, що новий етап відродження нашої державності у 1991 році чи не вперше за всю історію відбувся мирним шляхом. Проте у 2014-му той самий окупант, класично поєднавши ідеології царизму, російського імперіалізму та комунізму, зайшов на нашу українську землю Донбасу та Криму. як і десятки років тому, українці поневіряються у застінках тюрм самопроголошених республік та російських спецслужб. І лише наша армія, відроджена та сильна, здатна захистити нашу державу. Кожен військовослужбовець, який служить та з честю відстоює територіальну цілісність на Сході нашої країни є гарантом нашої недоторканості».

Голова облдержадміністрації подякував кожному, хто є свідком тих жорстоких подій. До слова, на території Тернопільської області приживають близько 400 політичних в'язнів та репресованих.

«Низький уклін вам до землі, політв'зні та репресовані, діти політв'язнів. Дякую також усім, хто прийшов вшанувати пам'ять про тих, хто віддав своє життя за волю України», — підсумував Степан Барна.

Завершився мітинг традиційним покладанням квітів до меморіальної композиції жертвам політичних репресій.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1274893115947604

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нова школа: Що потрібно ...
Наступна новина: Із показовими бойовими ...

КОМЕНТАРІ