Як вибрати сталеві радіатори опалення?

Як вибрати сталеві радіатори опалення?

22.05.18 15:48 0 933

Батареї опалення зі сталі - поширені моделі протягом десятків років. Вони зберігають свою актуальність завдяки доступній вартості, яка цілком відповідає їх якості і експлуатаційним перевагам.

Переваги сталевих радіаторів

Їх актуальність продиктована, перш за все, бюджетною доступністю - вони набагато дешевше сучасних алюмінієвих і біметалевих конструкцій. Одночасно з тим в монтажних роботах саме металеві батареї найменше представляють складності - вони легко піддаються механічній обробці та зварювальним процесам. Вони просто з'єднуються за допомогою муфт із трубопроводом:

  • Будучи набагато легше чавунних радіаторів, батареї зі сталі можуть кріпитися на стіни з будь-яких матеріалів, не уявляючи ризику їх деформації;
  • Метал цих радіаторів вільно витримує кислотність 8,5-9,5 на відміну від алюмінієвих аналогів;
  • Металеві батареї вільно поєднуються з експлуатаційними ознаками з будь-якими моделями котлів в автономних опалювальних системах.

Крім цього, лінійка чавунних радіаторів відрізняється величезним дизайнерським різноманіттям і конструктивними особливостями.

Ще одна особливість металевих батарей - здатність витримувати внутрішній тиск в системі до 15-16 атмосфер, що абсолютно безпечно при відсутності сильних гідроударів і перевантаження під час опресування.

Як вибирати радіатор зі сталі?

Ключовими критеріями вибору сталевих радіаторів є спільні технологічні характеристики, а саме - стійкість до тиску, кислотності, дії твердих мікрочастинок дрібної фракції, стійкість до корозійних процесів. Моделі сталевих радіаторів з самими багатогранними технологічними характеристиками представляє компанія lemax-radiator.ru, там представлений великий каталог сталевих батарей опалення по об'єктивно сформованим цінами і з гарантіями якості.

Конструктивними факторами вибору є:

  • Наявність теплопровідних каналів;
  • Кількість секцій;
  • Міжосьова відстань;
  • Площа випромінювання теплової енергії;
  • Коефіцієнт тепловіддачі.

Слід сказати, що ефективність роботи сталевих радіаторів залежить від такого значимого показника, як товщина використовуваного матеріалу. Чим товща сталь, тим довше батарея накопичує тепло, але при цьому і віддає теплову енергію теж набагато довше, ніж підтримує стабільність температури.

Ще одним аргументом вибору є конструктивний тип сталевого радіатора. Їх розрізняють в трьох категоріях:

  1. трубчасті;
  2. секційні;
  3. панельні.

Панельні сталеві радіатори слід вибирати для одноповерхових житлових будинків, для приміщень, де змонтована автономна система опалення. Це продиктовано тим, що панельні моделі радіаторів не здатні витримувати гідроудари силою понад 9 атмосфер, характерні для опалювальних систем багатоквартирних будинків з природною циркуляцією.

Секційні металеві батареї також більше придатні для приміщень з автономною системою опалення з тієї ж причини, що вони не витримують підвищеного тиску в системі. Зате їх гідністю вважається можливість додавання додаткових секцій, що збільшує обсяг продуктивної теплової енергії. До того ж вибирати секційні радіатори вигідно і з тієї причини, що товщина секцій і їх конструкція сприяє більшій тепловіддачі.

Трубчасті сталеві батареї являють собою два колектора, з'єднаних вертикальними трубами. У старих моделях, актуальних у багатьох приміщення досі, використовувалося кілька суміщених в єдину конструкцію, труб. Такі радіатори здатні витримувати більш високий тиск, демонструють стійкість до гідроудару середньої сили і мають відмінну тепловіддачею завдяки сферичної поверхні з більшою площею випромінювання теплової енергії.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати надійне ...
Наступна новина: Як виготовляють ...

КОМЕНТАРІ