Як виготовляють поліетиленові пакети?

Як виготовляють поліетиленові пакети?

22.05.18 17:38 0 836

Немає такої людини, яка б не користувався поліетиленовими пакетами в повсякденному житті. Здавалося б, ця річ не представляє особливої  цінності, коштує копійки, проте без неї довелося б сутужно.

Поліетиленовий пакет - це мішок, застосовуваний для перенесення / зберігання речей і матеріалів, який виготовлений з поліетилену.

Батьківщиною поліетиленових пакетів є Сполучені Штати Америки. Ця продукція вперше з'явилася в 1957 році і використовувалася як пакувальний матеріал для хлібобулочних виробів, а також овочів і фруктів.

Тільки через 25 років в продажу з'являються відомі і затребувані зараз пакети-«майки», зручні у використанні і без яких неможливо ні один похід в магазин або на ринок.

У 1973 році обсяг виробництва пакетів становив 11,5 мільйона штук в Західній Європі, а до 2002-го зріс до 5 трлн штук, що випускаються щорічно у всьому світі.

До речі, в Україні якісні поліетиленові пакети та мішки виготовляє компанія Goodpack.

Основні види сировини, які використовуються для виготовлення пакетів

Основні види сировини, які використовуються для виготовлення пакетів - поліетилен (ПЕ) і поліпропілен (ПП):

  • Пакети з поліетилену. Вони користуються найбільшою популярністю. Розрізняють поліетиленові пакети високого тиску, які витримують вантаж до 20 кілограмів, і низького тиску - такі пакети здатні витримати весь до 5 кілограмів;
  • Пакети з поліпропілену. Вони переважно виготовляють для створення упаковок. Такі пакети також вельми часто використовуються в побуті. Поліпропілен не має запаху, легко забарвлюється в будь-який колір. Продукція з цієї сировини прозора, стійка до розриву;
  • Плівка з полівінілхлориду та поліетилену. Подібну упаковку можна використовувати для харчових продуктів. Така плівка характеризується гнучкістю і міцністю.

Види поліетелінових пакетів

Є кілька основних видів поліетиленових пакетів:

  1. Пакет-«майка». Той, хто його бачив, зрозуміє, чому назва саме таке. Притому, що ціна таких пакетів копійчана, їх вантажопідйомність досить істотна.
  2. Пакети для фасування. Це продукція найчастіше використовується для упаковки продовольчих і непродовольчих товарів.
  3. Пакети з вирубною ручкою. Такі пакети мають вигляд прямокутника, з вирубаної у верхнього краю ручкою, яка характеризується стійкістю до розтягування.

Процес виробництва поліетиленових пакетів

Виробництво поліетиленових пакетів неможливо без задіяння спеціального верстата - екструдера. У нього засипається суміш гранул поліетилену з гранулами фарби і додатковими добавками. У верстаті відбувається процес нагрівання, і в результаті виходить розплавлена  маса поліетилену. Для того, щоб вона набула вигляду пакета, слід пропустити її під високим тиском через маленьку щілину, з якої з'являється стрічка поліетилену. З метою поділу її на дві частини, подається струмінь повітря, який утворює міхур і піднімається нагору. Практично готову плівку намотують на бобіни.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати сталеві ...
Наступна новина: Як вибрати охоронну систему ...

КОМЕНТАРІ