Як вибрати квартиру під здачу в оренду?

Як вибрати квартиру під здачу в оренду?

22.05.18 22:05 0 1078

Вкласти гроші з користю сьогодні можна за допомогою найрізноманітніших способів: організація своєї справи, інвестиція в нерухомість, вкладення в банк під відсоток, покупка квартири для здачі в оренду і т. д.

Якщо організація свого бізнесу є справою ризикованою і досить клопіткою, другий і третій варіант хоч і не мають потреби у тимчасових витратах і зусиллях, але існує високий ризик залишитися без грошей, а от придбання житла під здачу в оренду зможе завжди забезпечувати його власника стабільним пристойним доходом.

Якщо ви зважилися придбати нерухомість для подальшої здачі її в оренду, то потрібно звернути увагу на невеликі нюанси, які відрізняють придбання для оренди від покупки для себе і розповість нам про них співробітник сервісу оренди мебльованої нерухомості в Мюнхені: https://apartmentmunich.ru/.

Перш за все необхідно врахувати, що важливі для вас характеристики, можуть принести тільки збитки і не зможуть окупитися при здачі в оренду. Будь-яка квартира не залежно від розміру, розташування і стану, знайде своїх орендарів, питання тільки в ціні та в тому, наскільки цікава буде ця ціна для власника житлоплощі.

Що купити?

Високим попитом у більшості орендарів користуються «одинички». Зрозуміло, 2-х і 3-х кімнатні квартири також зможуть відшукати своїх орендарів, однак за рахунок низького попиту їх рентабельність в порівнянні з однокімнатними квартирами буде значно нижче. Справа в тому, що ціна, наприклад, 2-х кімнатної квартири на 15-20% вище аналогічної «одинички», в той час як при здачі в оренду її вартість перевищить ціну однокімнатної квартири в тому ж будинку всього на 8%. Прибутковість від 3-х кімнатної квартири, відповідно, буде ще нижче.

Найчастіше потенційним орендодавцям доводиться вибирати між вторинним житом і новобудовою. В цьому випадку потрібно врахувати відмінності між придбанням під оренду і особисто для себе. Оренда квартири є справою тимчасовою, тому квартиронаймачі не бажають переплачувати кожен місяць більш 5-20% за новобудову. У той же час, купуючи квартиру в новому будинку, потенційному орендарю доведеться заплатити в залежності від розташування на 15-100% більше, ніж за житло на вторинному ринку, тобто, окупність даного вкладення буде дуже низькою. Це ж стосується і площі квартири. Якщо на вартість покупки квадратні метри впливають сильно, то орендар не буде доплачувати за «зайву площу», якщо звичайно не йдеться про додаткову кімнату.

Де купити?

Квартири в «вдалих» районах здаються більш швидко і дорого. Крім того, розташування впливає і на ліквідність житла, тобто наскільки швидко його можна буде перепродати. Звичайно, за адекватною ціною здасться будь-яка квартира в будь-якому районі, однак купуючи нерухомість під здачу в віддаленому районі без розвиненої транспортної розв'язки та інфраструктури, вам буде важко знайти орендаря, отже, буде низький дохід.

Стан

Найкраще здається житло з відносно свіжим косметичним ремонтом, в гарному стані і з більш-менш сучасними меблями. Якщо ви купуєте житло економ сегменту, то не варто витрачатися на розкішний ремонт, можна обійтися і скромним варіантом. Якщо ж ви хочете здавати в оренду елітну квартиру, то набагато вигідніше придбати житло вже з ремонтом і меблями.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати дитячу коляску?
Наступна новина: Які бувають поломки ...

КОМЕНТАРІ