Як вибрати смарт-приставку для телевізора?

Як вибрати смарт-приставку для телевізора?

22.05.18 22:15 0 1090

Перш ніж викласти поради як вибрати смарт-приставку (медіаплеєр) для телевізора, розглянемо основні способи отримання медіаконтенту сьогодні і розповість нам про це співробітник інтернет-магазина IVALEO.

Незважаючи на успішне розгортання мережі мовлення стандарту DVB-T2, з трансляцією в кожному населеному пункті кількох десятків каналів, потреба користувачів в різноманітному медіконтенте залишилася незадоволеною. Практично всі пропоновані канали транслюють одноманітний програмний продукт, якість якого мало кого влаштовує. Тим більше що для перегляду цих каналів на старіших телевізорах необхідний спеціальний тюнер. Перегляд супутникового телебачення також не завжди задовольняє глядачів. По-перше необхідно встановлювати громіздку параболічну антену, яка псує зовнішній вигляд будівлі, а по-друге цікавий контент пропонують тільки платні провайдери і для кожного з них необхідний тюнер підтримує певну систему умовного доступу (універсальні тюнери коштують досить дорого).

Тому найбільш привабливим джерелом цікавого і найрізноманітнішого відеоконтенту став Інтернет. Тут можна знайти відеотрансляції на будь-який смак, гаманець або ж абсолютно безкоштовно. Але переглядати фільми або новини на екрані монітора не зовсім комфортно, тому багато користувачів вибирають спеціальні Smart телевізори або більш універсальні Smart приставки, які можна підключити до будь-якого типу телевізійних приймачів (за винятком лампових і дуже старих моделей в яких немає зовнішнього відеовходу). Оскільки вартість Smart телевізора поки досить висока, а технології не стоять на місці, користувачі все частіше вибирають недорогу альтернативу SmartTV - медіаплеєри (Smart приставки). Серед стандартного набору функцій - онлайн перегляд TV передач, фільмів чи зображень з вебкамер, не залежно від їх географічної приналежності, використання ресурсів для розміщення відеофайлів (в тому числі платних), можливість доступу до соціальних мереж і програвання записів, збережених на флеш-кари або інші знімні накопичувачі.

Основні параметри вибору Smart приставки

Щоб приставка оптимально підійшла до телевізора, а її функціонал повністю відповідав вашим очікуванням необхідно уважно вивчити наступні характеристики обраної приставки:

  • Набір інтерфейсів для підключення до телевізора;
  • Апаратні особливості приставки (процесор, пам'ять, наявність накопичувача для зберігання контенту);
  • Тип операційної системи;
  • Формати відтворюваних файлів;
  • Варіанти підключення до мережі Інтернет;
  • Форм-фактор корпуса;
  • Електроживлення (вбудований або окремий блок живлення, електроживлення через USB);
  • Комплектація.

Варіанти підключення до телевізора

Найкращим способом з'єднання медіаплеєра з телевізійним приймачем вважається кабель HDMI, так як такий варіант дозволяє оцінити всі переваги відеоконтенту в форматі HD або найвищого дозволу старішого стандарту SD. Але портом HDMI обладнані не всі телевізори. І якщо у вас щодо стара модель телевізора необхідно при виборі медіа приставки необхідно враховувати наявність відповідних портів на обох пристроях.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Які бувають поломки ...
Наступна новина: Горящие туры из Запорожья

КОМЕНТАРІ