У Тернополі вшанували пам'ять Тараса Шевченка

У Тернополі вшанували пам'ять Тараса Шевченка

23.05.18 08:04 0 467
Вшанувати видатного сина України Тараса Григоровича Шевченка, помолитися і покласти квіти до його пам'ятника у Тернополі зібралися представники влади, духовенства та громадськості. Саме 22 травня, минає 157 років з дня перепоховання Кобзаря на Чернечій горі у Каневі, згідно з його заповітом.

Церемонія перепоховання Кобзаря перетворилася на справжнє, але сумне, свято для українського народу. У той день труну великого Генія поставили на козацький віз і накрили червоною китайкою. Замість волів запряглися люди – спочатку хлопці і чоловіки, а потім й дівчата. Дорогу встелювали зеленим віттям. Попереду процесії несли портрет Кобзаря, щоб усі змогли побачити того, про кого лише чули.

Вклад Тараса Шевченка у розвиток української літератури та мистецтва – неоціненний. Він палко любив Україну і присвятив не лише свою творчість, а й життя українському народу. Видатний поет, художник, політичний і громадський діяч мріяв, щоб рідна країна стала незалежною і суверенною, щоб шанувалася її мова, історія та звичаї.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1276359652467617

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі сьогоднi у ...
Наступна новина: Чернігів: Пам’ятка на ...

КОМЕНТАРІ