Як правильно підібрати люстру під розмір кімнати?

Як правильно підібрати люстру під розмір кімнати?

23.05.18 15:54 0 1156

Багато людей задаються запитанням: "Як правильно підібрати люстру під розмір кімнати?". Відмінне керівництво для правильного визначення розміру майбутньої люстри виходячи з розмірів кімнати. Вибираючи нову люстру, важливу роль відіграють деякі цифри, які Ви повинні мати на руках перед покупкою.

До вибору світильника варто підходити так само, як до вибору шпалер або сантехніки, або ще суворіше, бо цей предмет інтер'єру завжди на виду, він висвітлює наше житло і на нього першим звертають увагу гості:

  • По-перше потрібно врахувати висоту стелі, якщо стелі високі, то люстра повинна бути великою з великою кількістю ламп, але невеликої потужності. Якщо стелі низькі, то тут варто зупинити вибір на стельових світильниках. Тут можуть підійти світильники типу "тарілка" або люстри на штанзі. Зараз користуються величезною популярністю світильники серії Старлайт з пультом управління. Вони однаково підходять як для кімнат з низькою стелею, так і для великих кімнат завдяки своїй потужності. Якщо ж кімната прямокутної форми, то освітлення доповнюється інтер'єрними настільними лампами або настінними бра;
  • Особливу увагу потрібно приділити балансу розміру люстри до розмірів кімнати, де вона буде встановлена. До того потрібно враховувати ту кількість світла, яка може дати кожна люстра;
  • Також варто звернути увагу на колір люстри, він повинен бути в загальній колірній гаммі кімнати. Потрібно пам'ятати, що світлі шпалери сприяють поширенню світла, темні шпалери навпаки, поглинають частину світу, відповідно люстру потрібно вибирати потужнішу.

Вибираємо світильники для спальні

Спальня - це те місце, де ми відпочиваємо від того, що на нас навалилося на протязі дня. Тому як правило, люстра в спальню вибирається в спокійних тонах, але потрібно пам'ятати про загальний стиль вашого інтер'єру. Останнім часом часто встановлюють великі підвісні люстри в класичному стилі, або навпаки прості аскетичні в японському стилі. Якщо висота стеля не дозволяє встановити підвісний світильник, то на допомогу приходять невеликі стельові люстри, доповнені точковими світильниками розташованими по периметру кімнати. Також часто встановлюється світлодіодне підсвічування.

Завжди потрібно пам'ятати про те, що одна люстра не здатна створити атмосферу затишку, до неї в помічники дизайнери завжди підбирають або приліжкові бра в єдиному стилі (про це потрібно подбати на етапі створення дизайну кімнати, щоб вивести проводку), або інтер'єрні настільні лампи.

Світильники для кухні

Освітлення кухні один з важливих моментів в загальному стилі майбутнього комфортного житла. Підбір світильника для кухні, відбувається також за загальним стилем цього приміщення. Також при виборі світильника для кухні слід враховувати наступні важливі моменти:

  • Потрібно враховувати розмір кухні, висоту стель і розташування зони приготування їжі;
  • Також варто взяти до уваги наявність якісної витяжки на кухні, для відводу диму в процесі приготування їжі, тому що це безпосередньо вплине на світильник;
  • Наявність вікон або природного освітлення.

Ви завжди повинні пам'ятати, що неякісна робота витяжки безпосередньо впливає на те, що перебуває в зоні стелі, а це світильники. Наприклад в великій кухні, з високою стелею і якісним відведенням диму, можна використовувати великі люстри з декількома скляними або тканинними плафонами. Останнім часом, ми помічаємо навіть установку розкішних кришталевих люстр, але це можливо виключно при відмінній роботі витяжки, інакше кришталь швидко покриється нагаром і втратить свій розкішний блиск.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Статистика поліції: ...
Наступна новина: Як вибрати кафе або ...

КОМЕНТАРІ