Як правильно вибрати волейбольний м'яч?

Як правильно вибрати волейбольний м'яч?

24.05.18 22:11 0 2128

Для того щоб вибрати волейбольний м'яч слід визначитися в якому приміщенні ви будете робити вправи з ним. Якщо ви будете грати в приміщенні, то радимо вибирати класичний м'яч з щільним синтетичним покриттям. Такий м'яч спочатку обмотують армованими нитками і потім наносять шар натуральної або синтетичної шкіри. До речі, якщо вам потрібні якісні волейбольні м'ячі, то придбати їх можна в інтернет-магазині https://ligasporta.com.ua/ (мячи волейбольные в LigaSporta).


М'ячі з щільним синтетичним покриттям зовсім не годяться для вуличного волейболу, тому що вони не люблять прямих сонячних променів і різких перепадів температури. А для гри на вулиці підійдуть покриті мікрофіброю шиті м'ячі з водозахисним просоченням. Такі м'ячі не вбирають вологу і не деформуються при намоканні.

Вага м'ячів: який м'яч найбільш якісний?

Якісний волейбольний м'яч для приміщення важить близько 260-280 грамів, а окружність такого м'яча від 65 до 67 см. Для вулиці моделі волейбольного м'яча будуть трохи важчі для стійкості при вітрі.

Забарвлення м'яча

Забарвлення м'яча може бути різноманітним, однак необхідно враховувати, що, наприклад, однотонний блакитний м'яч в пляжному волейболі буде зливатися з небом, під яскравим сонцем буде зліпити очі. В такому випадку ідеально підійде триколірний, такий буде і приємніше для очей, і набагато помітніше.

Як відрізнити оригінальний волейбольний м'яч від підробки?

В першу чергу, зверніть увагу на шви м'яча. У оригіналу не буде видно швів, вони ретельно підігнані один до одного. У підробки ж буде видно щілини на стиках. Ну і звичайно, не буває хороших якісних м'ячів за смішними цінами.

Як накачати волейбольний м'яч?

Для красивої і професійної гри слід пам'ятати про правильне накачування м'яча. Він не повинен бути перекачаним, щоб шви не деформувалися і не відбивати руки спортсмена, але і занадто м'яким м'яч не повинен бути, щоб не зменшувався відскік.

Інструкція по накачуванню волейбольного м'яча:

  • Спущений м'яч струсіть, щоб камера випросталася і провисла над клапаном;
  • Нанесіть на голку 1-2 краплі спеціального масла або змочіть силіконом, гліцерином. Навіть просто слиною. Суха голка може нашкодити клапану;
  • Вкручуючи всередину, вставте повільно голку в клапан;
  • Зазвичай на м'ячах вказується тиск, до якого слід накачувати. Якщо у вас немає можливості перевірити тиск за допомогою манометра, скористайтеся наступним методом перевірки: підніміть м'яч до рівня грудей і опустіть на тверду поверхню. При нормальному накачуванні м'яч відскочить до рівня пояса.

Як доглядати за волейбольним м'ячем?

Після кожної гри слід протирати м'яч вологою тканиною, при сильному забрудненні використовуйте мильний розчин, проте ні в якому разі не використовуйте абразивних засобів чи речовин, що містять агресивні речовини!

Просушіть м'яч природним способом далеко від джерел тепла. Уникайте впливу прямих сонячних променів

При тривалому впливі вологи, бруду і підвищених температур, ігрові характеристики м'яча знижуються, так само скорочується термін служби.

Шиті м'ячі після гри рекомендується злегка приспустити, використовуючи голку і масло. Інакше щільність швів буде слабшати і відповідно погіршуватися характеристики м'яча.

М'ячі клеєні (ламіновані) слід транспортувати і зберігати тільки в накаченому вигляді, інакше відбувається деформація матеріалу і відшаровування панелей.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: БАДы на службе у красоты
Наступна новина: Готелі в Одесі: Ціни на ...

КОМЕНТАРІ