Як не потрібно вибирати сервер?

Як не потрібно вибирати сервер?

25.05.18 00:19 0 2070

Дана інформація буде корисна всім, а не тільки тим, хто вперше вирішив купити сервер. Ми сподіваємося, що даний матеріал допоможемо вам уникнути помилок і вибрати дійсно необхідне обладнання. Ви завжди можете отримати консультацію у фахівців компанії qbox.ua.

Персональний комп'ютер може бути сервером

До сих пір в деяких компаніях існує думка, що достатньо взяти персональний комп'ютер з потужним процесором, великим об'ємом оперативної пам'яті і жорсткого диска, і ця система здатна замінити сервер. Це наївна і небезпечна помилка, що приводить в підсумку до серйозних втрат! Походить це думка в основному від «просунутих» системних адміністраторів, які вибирають не сервер, а робочу станцію з можливістю пограти в вимогливі до «заліза» ігри, або, що ще гірше, просто від безграмотності.

Потужний персональний комп'ютер може мати тільки одним з аспектів, властивих серверу - високу продуктивність. Причому і це не зовсім так: оскільки завдання, що виконуються на сервері і на звичайному комп'ютері, різні. Отже, і апаратне забезпечення, яке використовується на сервері, створене спеціально для серверних задач і оптимізоване на роботу з серверними додатками.

При цьому треба враховувати, що всі компоненти персонального комп'ютера не розраховані на цілодобову роботу. Експлуатація в такому режимі істотно скорочує їх термін служби, збільшує ймовірність їх відмови і, як наслідок, зупинки сервера. І це в кращому випадку. А в гіршому, втрату інформації та грошей. Зауважимо, що як раз жорсткі диски в таких «серверах» і виходять з ладу найчастіше.

Основні завдання сервера - одночасне обслуговування користувачів мережі, централізоване використання баз даних, єдина політика захисту від вірусів і несанкціонованого доступу та інші, можна вирішити тільки при використанні повноцінного серверного обладнання. Причому справжній сервер дозволяє дублювати особливо критичні компоненти системи і буде працювати навіть при виході з ладу будь-якого з них. Замовник цього може навіть не помітити... хоча помітить! Тому що справжній сервер сповістить про проблему, так як в ньому реалізована автоматична система діагностики несправності та оповіщення.

Відомий бренд надійніше

І дорожче... в 1,5 -2 рази! До речі, здебільшого, споживач платить не за надійність, а за рекламу, маркетингові програми та незатребуваний сервіс «розкрученого» виробника. У ціні також закладені величезний штат співробітників по всьому світу і послуги перепродавців, які часто безграмотні в питаннях підбору сервера.

Самоскид або тачка

Хтось телефонує в комп'ютерну фірму і говорить, що хоче купити сервер. І його починають перемикати з «фахівця» на «спеціаліста», а в результаті просять передзвонити... або замовник швидше втрачає терпіння і кладе трубку телефону. Поширена ситуація, чи не так?

А буває, що замовник робить запит по електронній пошті, а отримує відповідь через 3 дні (якщо взагалі отримує). При цьому у замовника, в кращому випадку, запитують тільки про суму, яку він може витратити і про обсяг необхідного дискового простору. І в результаті пропонують «типове» рішення, яке в рази перекриває потреби замовника. Добре ще, якщо пропонують готове рішення. А якщо це просто набір комплектуючих, у багатьох випадках неправильно підібраних «горе-фахівцями», які продають один сервер на рік, і то 29 февраля... Варто тільки поспівчувати. Адже очевидно: навіщо платити за самоскид (іноді в аварійному стані!), Якщо потрібно перевезти 100 кг, а не 10 тонн?!!!

Заводський сервер або «самосбір»

Деякі вважають що, дешевше зібрати сервер з комплектуючих силами власних системних адміністраторів. І всі вони «професійно» розбираються в розробці серверних конфігурацій. Причому про те, що є стандарти та питання сумісності вони згадують лише тоді, коли всі комплектуючі куплені. Це наш менталітет. Будь-який випускник технічного ВУЗу вважає себе знавцем обчислювальної техніки. Як правило, в 99 % випадків це не так. Шкода, звичайно, але це факт.

Що споживачі отримують при самостійній збірці сервера з комплектуючих виробів? Можливо тільки нижчу ціну... хоча вже ні!

А що втрачають при «самосборі»? Якість і надійність рішення, а також, повноцінну гарантію і сервісну підтримку. А вам це треба?

Куплю сервер, недорого...

Часта помилка при виборі сервера, так само як і будь-якого іншого обладнання, переважання одного критерію - вартості. Немає сенсу економити на сервері, якщо його вихід з ладу, хоча б і на деякий час, може принести вам значні матеріальні збитки.

Перед покупкою сервера рекомендуємо відповісти на ряд ключових питань. Це допоможе вам розібратися з завданнями сервера. В результаті ви точніше визначте необхідну конфігурацію і позбудетеся від багатьох проблем в майбутньому.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Магазин велосипедов ...
Наступна новина: Бесшовные колготки как ...

КОМЕНТАРІ