Михайло Тітарчук: Тернопільщина має всі умови для здійснення інноваційного прориву

Михайло Тітарчук: Тернопільщина має всі умови для здійснення інноваційного прориву

25.05.18 09:49 0 551
Тернопільщина – унікальний край, де живуть дуже працьовиті люди. Регіон має величезний інвестиційний, інноваційний, інтелектуальний і туристичний потенціали, які сприяють збалансованому розвитку, залученню інвестицій та підтримці місцевих виробників. На цьому під час щорічного Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST - 2018» наголосив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук.

«Після таких форумів мають відбуватися певні речі – підвищення довіри до місцевої влади і в те, що реформи не просто йдуть. На сьогоднішній день в рейтингу «Doing business» Україна займає 76 місце. Колись ми були на 153. Поштовхом є дерегуляція в уряді – 500 застарілих законопроектів радянського часу просто відмінили», - зазначив Михайло Тітарчук.

За його словами, головним джерелом конкурентоспроможності завжди були інтелектуальні ресурси, якісний людський капітал і розвинена переробна промисловість. Саме вони надають країні унікальні конкурентні переваги, що дозволяють «на рівних» діяти в системі світогосподарських зв'язків.

«В Україні, і на Тернопільщині зокрема, є всі умови для здійснення інноваційного прориву та «цифрового стрибка», щоб перейти на більш високий технологічний рівень розвитку. Впевнений, що цифрові трансформації у економіці, бізнесі, сферах життя створять нові інвестиційні можливості, сотні тисяч нових робочих місць, дадуть поштовх розвитку української науки та освіти, створять нові можливості для нашої молоді».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові нагородили ...
Наступна новина: Степан Барна: Схема ...

КОМЕНТАРІ