Прикраси на зап'ясті: Класифікація браслетів

Прикраси на зап'ясті: Класифікація браслетів

25.05.18 23:31 0 1612

Будь-яка особиста річ сьогодні може багато розповісти про свого власника - статус, смак, стилі. Будучи одним з найдавніших прикрас, браслет здавна використовували в різних цілях - як талісман і оберіг, як символ статусу, як індикатор особистого номера, групи крові або алергенних реакцій. Однак в даний час це прикраса для рук використовують як модний аксесуар, який допомагає самовиразитися і підкреслити свою індивідуальність. Давайте розглянемо його основні види і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://lovinaly.com.ua/, в якому можна купити якісний браслет с гравіровкою в Україні.

Класифікація браслетів

Найпростіше зробити класифікацію за типом конструкції, адже все браслети можна умовно розділити на дві великі групи: м'які і жорсткі. М'які види браслетів найбільш поширені завдяки зручності та універсальності. За стилям їх можна розділити на наступні типи:

Браслет-ланцюжок

Ці види браслетів складаються з безлічі ланок однакової або різної форми і довжини з дорогоцінного металу одного або декількох кольорів. Іноді їх інкрустують самоцвітами, щоб надати простому браслету більш розкішний вигляд, але в основному вони зустрічаються в чисто металевої інтерпретації.

Браслет з Шарами

Це складовою браслет, основним елементом якого є ланцюжок з великими ланками. На неї кріпляться знімаються декоративні елементи, наприклад, у вигляді підвісок або намистин. Іноді підвіски можуть бути незнімної частиною браслета.

Браслет з ланок

Як випливає з назви, конструкція таких прикрас для зап'ястя складена з безлічі декоративних частин, які з'єднані один з одним в браслет. Це можуть бути ланки з дорогоцінними каменями, намистинами, вилитими з дорогоцінного металу елементами. Багато ювелірні компанії розробляють свої авторські види як самих ланок, так і способу їх кріплення між собою.

Тенісний браслет

Можна сказати, що це підвид браслета з ланок, який вже став класикою. Тенісний браслет складається з однокаліберних дорогоцінних каменів, найчастіше білих діамантів, які оточують зап'ясті блискучою доріжкою. Щоб вона здавалася безперервної, застібка на такому оздобленні зазвичай завуальована.

Браслет раба або гаремний браслет

Такий браслет може бути широким, що закриває зап'ясті, і тонким з ланцюжків, але в обох випадках він з'єднаний з одним або декількома кільцями - звідси, швидше за все, і назва. Цей вид зап'ястного прикраси нареченої часто надягають на весілля в Індії, а в Європі він є модним аксесуаром.

Браслет-манжета

Цей трендовий широкий браслет з металу, каміння та інших матеріалів, який покриває зап'ясті, як манжет сорочки. Його великі розміри дозволяють дизайнерам дати волю фантазії і прикрасити дорогоцінну поверхню інкрустацією з самоцвітів, емалевим розписом, візерунками з золота, гравіруванням, різьбленим перламутром. Варіантів дуже і дуже багато.

Браслет-обід

Обід являє собою замкнутий браслет із застібкою або без. Це ще один модний тип прикраси на зап'ясті, який відрізняється від браслета-манжета більш скромними розмірами - він в кілька разів вже. Такі браслети часто надягають по кілька одразу, складаючи свою модну комбінацію.

Незамкнений браслет

Тонкий браслет, який візуально дуже схожий на обід, але з відкритою внутрішньою частиною, називається незамкнений браслет або полуобод. Він так зроблений для того, щоб браслет можна було протягнути через бічну, більш вузьку частину руки. Полуобод буває різної ширини. Як правило, його для зручності носять сам по собі або в поєднанні з м'якими браслетами.

Браслет-змійка

Спиралевидний пружний браслет без застібки, який щільно прилягає до кисті руки - це змійка. Для його створення ювеліри застосовують особливу техніку роботи з золотом, яка робить метал пластичним, або складають прикрасу з великої кількості щільно змикаються, гнуться ланок.

Браслет на долоню

Це такий собі гібрид між браслетом і кільцем, який носять на долоні декоративною частиною на зовнішній її стороні. Такий тип прикраси періодично входить в моду, але особливо довго не затримується, оскільки через незручності в носінні за смаком він доводиться далеко не всім.

Звичайно, при бажанні можна зробити ще більш детальну класифікацію браслетів, наприклад, по типу застібки або матеріалу, з якого вони зроблені. Але всі ті прикраси можна буде віднести до описаних вище видами залежно від форми браслета.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Переваги використання ...

КОМЕНТАРІ