VI Міжнародна конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека» пройшла 25 травня, у Житомирському національному агроекологічному університеті.
— Від імені голови Житомирської ОДА присутніх привітав начальник управління агропромислового розвитку Руслан Кирилюк: « Житомирщина активно розвиває органічне виробництво – 13 агропідприємств області займаються виготовленням органічної продукції. Це не тільки сприяє покращенню стану здоров'я жителів, а й дозволяє раціонально використовувати природні ресурси. ОДА підтримує виробників органічної продукції та допомагає їм проходити сертифікацію. Розвиток органічного виробництва є одним із пріоритетних і перспективних напрямків, тому в області є всі шанси вийти на лідерські позиції у цій сфері».
Мета конференції – ознайомлення з результатами наукових досліджень, практичним досвідом та обмін думками щодо вирішення актуальних проблем розвитку органічного виробництва в Україні.
Представник проекту «Німецько-української співпраці в галузі органічного землеробства» Елізабет Рюег презентувала результати проекту щодо процесів органічного виробництва, аспектів переробки, збуту, контролю та сертифікації.
Також учасники обговорили теми:
* формування продовольчої безпеки;
* органічних технологій виробництва в агрономії;
* особливості виробництва органічної тваринницької продукції;
* маркетингу органічної продукції;
Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Власники «Карти ...
Наступна новина: У Житомирі проходить ...