Тернопілля: степан Барна привітав випускників Почапинської школи зі стартом нового етапу в житті

Тернопілля: степан Барна привітав випускників Почапинської школи зі стартом нового етапу в житті

28.05.18 14:43 0 675
14 випускників Почапинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. стають повноцінними громадянами, які вже самі будуть визначати свій шлях, свій розвиток та майбутнє. А тому дуже приємно, що молоде покоління приєднується до розбудови та розвитку української держави, яка взяла курс на євроінтеграцію. Адже майбутнє України – за молоддю. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час Свята останнього дзвоника, який він відвідав у Почапинцях Тернопільського району.

Очільник області нагадав, що протягом останніх двох років з державного бюджету на умовах співфінансування з місцевого бюджету у школу в Почапинцях було вкладено майже 6 мільйонів гривень. За ці кошти завершили зовнішній ремонт із перекриттям даху, а також утеплення фасаду й оновлення його за вимогами нового освітнього простору.

«Ми змінили не лише «обличчя» школи, а перш за все – мотивували дітей іти до школи. Водночас, мені приємно, що спільні кроки із органами місцевого самоврядування, з районною радою та районною державною адміністрацією дають відчути конкретний результат», – підкреслив Степан Барна.

Не забуває держава й про інші навчальні заклади. Адже в області уже вдалося оновити 100 шкіл, модернізувати комп'ютерні класи, закупити 52 шкільних автобуси. Якість освіти, за словами голови ОДА, дозволить покращити й освітня реформа, яка розпочалася в Україні.

«З 1 вересня ми розпочинаємо реалізовувати проект «Нова українська школа» і першачки, які підуть до школи, вже будуть навчатися за новими стандартами, за новими партами, з новим дидактичним матеріалом тощо. Щонайменше 50 млн. грн. держава спільно з місцевими бюджетами спрямує на те, щоб діти вже з перших класів навчалися за сучасними методами та підходами. Власне, це буде своєрідною гарантією, що в учнів будуть комфортні умови навчання, якісні знання та належна освіта», – зазначив Степан Барна.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1278694485567467

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівський міський ...
Наступна новина: Як захиститу дитину від ...

КОМЕНТАРІ