5 історій про майнінг криптовалют за чужий рахунок

5 історій про майнінг криптовалют за чужий рахунок

29.05.18 21:36 0 905

Всі ми бачили масу міркувань про те, як багато електрики йде на майнінг біткойна. Вже до кінця цього року споживання енергії може подвоїтися, і, якщо він продовжить рости тими ж темпами, до кінця 2019 року біткойн буде витрачати більше енергії, ніж виробляють всі сонячні батареї на землі. Майнінг криптовалют дорий, так що, коли виникає спокуса зробити це за чужий рахунок, мало хто може встояти.

Існує безліч прикладів використання чужих комп'ютерів з метою майнінгу — це роблять і віруси, і корпоративні сайти, включаючи Starbucks. Але це випадки, коли ви завантажуєте якусь програму, і вона використовує вільні потужності комп'ютера для обчислень. Ми ж поговори про людей, що зловживають корпоративними ресурсами. Ось п'ять найкращих історій.

1. Російські вчені-ядерники заарештовані за спробу майнити криптовалюту на державному суперкомп'ютері

Цікаво, що це відбулося не в Санкт-Петербурзі або Москві. Справа було в Федеральному ядерному центрі в Сарові, закритому підприємстві, де проводяться ядерні дослідження. Туристів туди не пускають, щоб туди потрапити, потрібен пропуск, а раніше це місце навіть не було відзначено на картах.

Але справа в тому, що такі суперкомп'ютери не повинні підключатися до інтернету, тому, як тільки один із співробітників спробував організувати таке підключення, відділ безпеки отримав сигнал, і невдаха-вчений став фігурантом кримінальної справи.

2. У Флориді спійманий співробітник Департаменту цитрусових культур

Як пише видання Tampa Bay Times, в березні IT-менеджер відділу Департаменту цитрусових культур (який дійсно займається питаннями культивування цитрусових) був заарештований за майнінг біткойна і лайткойна.

На відміну від російської справи, Метью Девенпорт попався досить типовим чином — хтось помітив, що рахунок за електрику збільшився на $825 в місяць, що викликало підозру співробітників. Крім того, Девенпорт витратив понад 20 тис. доларів державних грошей на придбання спеціалізованого обладнання для майнінгу.

3. Професор попався на майнингу на суперкомп'ютерах National Science Foundation

Нам подобається думати, що вчені, особливо працюючі на гроші платників податків, дотримуються якихось моральних принципів, але це помилка. Передбачається, що суперкомп'ютери Національного наукового фонду США були створені для боротьби з раком, але в березні 2014 року фонду довелося усунути одного з учених, оскільки він використовував їх для майнінгу — що коштувало організації великих рахунків за електроенергію.

Нижче цитата зі звіту Фонду перед Конгресом США за березень 2014 року:
«Дослідник розтратив понад 150 тис. доларів, задіявши два суперкомп'ютери у двох університетах для майнінгу біткойнів на суму від 8 до 10 тис. доларів. Вчений стверджував, що проводив тести, але жоден університет не дозволяв йому проводити такі тести. В обох університетських звітах зазначалось, що дослідник звертався до комп'ютерних систем віддалено і, можливо, намагався приховати цю діяльність — до одного з комп'ютерів він підключався через європейський сервер».

150 тисяч доларів, уявляєте!

4. Студент Гарварду використовував суперкомп'ютер для майнінгу Dogecoin

Серед студентів випадки використання безкоштовної електрики на кампусі університету — не рідкість. У даному разі студент ще й майнив Dogecoin.

Незрозуміло, що сталося зі студентом далі; будемо сподіватися, що з ним все в порядку. Після цього інциденту Джеймс Каффа, заступник декана з наукових обчислень, розіслав студентам лист з наказом не допускати такого надалі.

5. Співробітник ФРС США майнив криптовалюту

Цей випадок особливо примітний, оскільки Федеральна резервна система США відповідає за американський долар. Але аналітик комунікацій, мабуть, вважав, що вона не впорається. На момент затримання він займався цим цілих два роки. Отримав умовний термін і штраф в 5 тис. доларів.

Які висновки можна зробити з цього невеликого дослідження? Спразі до криптовалют покірні всі, це може трапитися з кожним. Люди обманюють один одного, це факт. І це стосується всіх: членів уряду, науковців, студентів, співробітників ЗМІ і центробанків. Жадібності може піддатися кожен.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Primecar - новый игрок ...

КОМЕНТАРІ