Степан Барна: Приємно,що «Наукові пікніки» розширюють географію і тепер їх проводитимуть ще й в громадах області

Степан Барна: Приємно,що «Наукові пікніки» розширюють географію і тепер їх проводитимуть ще й в громадах області

30.05.18 11:14 0 713
Міжнародна акція, спрямована на забезпечення розвитку молоді, «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні» відбулася у Тернополі вже вшосте. Цього року у заході задіяні понад 300 учасників, в тому числі, представники й з 15 областей України, а також представники Польщі. Взяв участь в наукових експериментах та поспілкувався з юними науковцями й голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

«Наукові пікніки – це інтерактивні наукові експерименти для всіх зацікавлених у бажанні підвищувати свій освітній та науковий рівень. Тернопільська обласна державна адміністрація вже шостий рік поспіль підтримує проведення Наукових пікніків в області. Четвертий рік поспіль даний захід фінансується з державного бюджету через Міністерство молоді та спорту України (у 2018 році виділено 150 тис. грн.). За кошти обласного бюджету третій рік поспіль подібні заходи відбуваються в районах. Цього року Наукові пікніки відбудуться в Кременецькому, Бережанському, Бучацькому районах, а також заплановано провести у Байковецькій та Скалатській громадах», – поінформував Степан Барна.

Мета акції – популяризація природничих наук серед молоді, зокрема: математики, фізики, хімії, біології, астрономії та інших наук; створення умов для творчого розвитку особистості та інтелектуального самовдосконалення молоді; поширення цікавих ідей для викладачів як зробити свої заняття цікавішими та зрозумілішими; розвінчання стереотипів про освіту, науку, їх роль у житті і формування особистості; залучити близько 10 000 відвідувачів та учасників.

Крім того, 25-27 травня, у Тернополі пройшов Форум координаторів Наукових пікніків в Україні, а також молодих науковців, які зацікавлені у розвитку неформальної освіти, педагогів Тернопільської області, громадських організацій, які займаються популяризацією науки та профорієнтацією молоді, актив студентських рад університетів а також для представників органів державної влади. Дані семінари відбулися за участі колег із Центру науки Коперника м. Варшава, опікунів Клубів Молодих Дослідників з Білорусії та Грузії, які протягом 4 років займаються розвитком даної галузі.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1280637918706457

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: співчуття з ...
Наступна новина: У Тернополi прощалися iз ...

КОМЕНТАРІ