На Тернопіллі розповіли як реформувати та модернізувати професійну освіту,говорили під час першого обласного тематичного форуму

На Тернопіллі розповіли як реформувати та модернізувати професійну освіту,говорили під час першого обласного тематичного форуму

30.05.18 10:33 0 616
Перший обласний форум професійної освіти «Освіта. Професія. Кар'єра» відбувся у Тернополі. Участь у масштабному заході, де крім дискусійних панелей, презентували свої професії, продукцію, вміння та роботу загалом, взяли 23 заклади професійної освіти нашого краю. На заході також побували представники бізнесу області, що є корисним для них у плані знайомств та пошуку кваліфікованих кадрів, яких вони в подальшому можуть запросити до себе на роботу.

Мета масштабного форуму, за словами начальника управління освіти й науки облдержадміністрації Ольги Хоми, – привернути увагу до проблем профтехосвіти державних органів влади, місцевого самоврядування, бізнес-структур та громадянського суспільства; проінформувати молодь про можливості професійної освіти області, про актуальні та перспективні професії, надати фахові консультації щодо питань здобуття професійної освіти; навести комунікації між роботодавцями області та закладами професійної освіти, а також підняти імідж і престиж якісної конкурентоздатної професійної освіти.

«Саме ці завдання ми намагалися вирішити й під час панельних дискусій, і під час неформального спілкування як з керівниками навчальних закладів, так і з бізнесом та підприємцями, з представниками влади. Власне, ми поставили собі за мету представити на форумі не тільки заклади професійної освіти, а й провести певну профорієнтацію для наших випускників. Адже кожен з них уже визначився з тією спеціальністю, яку хотів би отримати. Водночас, ми мали можливість показати заклади, в які б вони могли вступити», – зазначила Ольга Хома.

Зацікавлені у такому форумі та презентації закладів професійної (професійно-технічної) освіти й підприємці та бізнес. Адже під час огляду кожен може ознайомитися з навчально-практичною базою й побачити на чому навчаються та як навчаються студенти у цих закладах.

Водночас, як наголосила Ольга Хома, Тернопільська обласна державна адміністрація, обласна рада підтримують професійну освіту і залучають в її розвиток кошти не лише державного спрямування, а й обласного.

«Минулоріч ми відкрили три нових навчально-практичних центри із сучасним обладнанням. Цього року також плануємо відкрити ще три навчально-практичних центри. Віримо в те, що за 25 років, хоча би маленькими кроками, але ми повноцінно реформуємо професійну освіту, отримуємо набагато кращу матеріальну-технічну базу і отримаємо кваліфікованого робітника, якого бачить та вимагає наш сучасний бізнес і якого потім із великим задоволення буде запрошувати на свої підприємства та заводи», – підсумувала Ольга Хома.

Бiльше фото за посиланням:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: співчуття з ...

КОМЕНТАРІ