Будівлі з сендвіч-панелей - сучасні енергоефективні споруди

Будівлі з сендвіч-панелей - сучасні енергоефективні споруди

30.05.18 23:32 0 1682

У зв'язку з постійним зростанням вартості електроенергії в Україні, вже сьогодні раціонально задуматися про економію на етапі будівництва приватних будинків, комерційних і некомерційних будівель. Одним з найбільш енергоефективних матеріалів, які зарекомендували себе на світовому ринку, в тому числі й українському, є сендвіч-панелі. Доведено, що будівлі з сендвіч-панелей з енергоефективності перевищують аналогічні будови з інших матеріалів. До того ж вони відрізняються високою швидкістю монтажу та невисокою вартістю, що надає хорошу вигоду для замовника.

Але енергоефективність будівель з панелей типу сендвіч залежить від виду самого матеріалу. У цій статті, підготовленій компанією "Здоровий клімат", ми розповімо про види сендвіч-панелей та їх індивідуальні характеристики.

Види сендвіч-панелей

Сендвіч-панель являє собою тришарову конструкцію: два листа оцинкованої сталі, між якими прокладений утеплювач. Кожен тип матеріалу може мати різну товщину та вид, від яких залежить призначення плити.

Панелі діляться на стінові та покрівельні. При виборі стінових панелей основний акцент на їх характеристику робиться на міцність, енергоефективність і пожежостійкість. До покрівельних, крім перерахованих вимог, додається стійкість до навантажень, довговічність і несуча здатність. По більшій мірі, відповідність характеристик вимогам залежить від виду наповнювача.

Види утеплювача сендвіч-панелей та їх енергоефективність

Утеплювачі (наповнювачі) бувають трьох видів: мінеральна вата, пінополіуретан і пінопласт.

Особливості пінопласту

Приміщення з сендвіч-панелей, в основі яких закладено пінопласт, часто призначені для тимчасової експлуатації в періоді не більш 10 років. Пінопласт не має високих характеристик звукоізоляції, відноситься до горючих матеріалів і має мінімальні показники енергоефективності через неможливість утримувати тепло. Все це робить сендвіч-панелі з цим наповнювачем найдешевшим варіантом, який використовується в тих місцях, де не важлива пожежна безпека.

Особливості мінеральної вати

Мінеральна вата - найпопулярніший і затребуваний матеріал, який використовується в якості наповнювача в панелях і утеплювача для будинків. Будівлі з сендвіч панелей з наповнювачем з мінеральною ватою володіють високою енергоефективністю завдяки здатності утеплювача утримувати температуру. До того ж, мінеральна вата дарує плитам високу несучу здатність, що дозволяє використовувати їх в якості стінового й покрівельного матеріалу. Високі показники негорючості лише підсилюють переваги наповнювача, роблячи їх фаворитом серед професійних будівельників і будівельних компаній.

Особливості пінополіуретану

Підвищені показники енергозбереження (навіть у порівнянні з мінеральною ватою) і легка вага роблять сендвіч-панелі з пінополіуретану найсучаснішим будівельним матеріалом, який може бути використаний для зведення приватних, офісних, промислових будівель. Завдяки тому, що наповнювач не вбирає вологу, панелі можуть бути використані для будівництва об'єктів з підвищеним рівнем вологості, наприклад, автомобільних мийок. Мінусом цього наповнювача є лише його горючість. Тому використовувати панелі необхідно тільки в разі низьких вимог до пожежної безпеки будівель з сендвіч-панелей.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що варто врахувати при ...
Наступна новина: Работа в Дании для ...

КОМЕНТАРІ