Все,що ви хотіли б знати про душовий куточок

Все,що ви хотіли б знати про душовий куточок

01.06.18 01:55 0 1491

На певному етапі, в динамічному житті мешканців великих і маленьких міст з'явився запит на суто функціональне пристосування для гігієнічних процедур. Переважно, це повинна була бути економічна, зручна невелика конструкція для швидкого прийняття душу, яка замінила б, частково або повністю, традиційну ванну.

На сьогоднішній день, це завдання вирішує практичний і компактний душовою куточок, наприклад Triton, хоча замінити ванну повністю він не в змозі, та, і не призначений для такої глобальної мети. Його завдання набагато простіше - в будь-якому будинку, незалежно від площі та планування, забезпечити можливість швидко, приємно і чисто почати і закінчити кожен день (детальніше про душовий куточок Triton можна прочитати на сайті https://sanit.by).

Основні переваги компактного душового куточка

Саме поняття душового куточка вказує на те, що в його конструкції задіяно, як мінімум, дві стіни. Це само по собі визначає економію матеріалів і трудових витрат, тому вартість куточка завжди нижче, ніж відповідного розміру душової кабіни.

Душовий куточок передбачає максимум фантазії і найнесподіваніші проектні рішення, сучасні матеріали дозволяють виготовити огорожі будь-якого виду і найоригінальнішою форми. Такий куточок можна гранично органічно вписати в навколишній простір не тільки конструктивно, але і з точки зору дизайну. Важливою перевагою, є можливість його організації на будь-якому етапі, навіть з урахуванням вже готового ремонту. Це важлива перевага для промислових підприємств, офісів, великих торгових підприємств, закладів громадського харчування.

Конструктивні особливості кутового душа

Конструктивні особливості дозволяють максимально гнучко враховувати потреби будь-яких користувачів. Габарити визначаються виключно побажаннями замовника. Виходячи з особливостей планування приміщення. Висота і матеріал піддону повинні забезпечувати максимальну зручність і безпеку процедури.

Відмінність полягає у відсутності не тільки стін, але і верхньої площині, в разі душового боксу. Зібрати практичний, комфортний душовий куточок можна по частинах без значних фінансових витрат. Бокова стінка, дверцята надійно кріпляться до облицьованим стін ванної кімнати, в окремих випадках можна обійтися без дверцят,

У приватному будинку або на перших поверхах багатоквартирних будинків можна облаштувати душові куточки без використання піддону, коли вода потрапляє прямо на кахельну підлогу і йде в злив. Цей варіант найекономніший, технічно простий і зручний. У нього є маса переваг:

  • підходить для вузлів обмеженій площі;
  • сприяє розумної організації будь-якого простору;
  • спрощує процес прийняття водних процедур для людей з обмеженими можливостями.

Вибір кріплення до підлоги або установки піддону залежить від розташування комунікацій і конструкції підлоги в приміщенні. Однак, не слід забувати, що підлогове покриття ванній найчастіше виконано з керамічної плитки, яка не дає повну гарантію захисту суміжних внутрішніх поверхонь від протікання води. Захисту від води найбільше потребують підлогу і нижній цоколь. Для цього виконується якісна гідроізоляція в критичних, з точки зору рівня підвищеної вологості, місцях.

Для облаштування правильної системи зливу і гідроізоляції, огорожі для душа монтуються на подіум. Рівень підлоги в даній зоні або в усьому приміщенні піднімається на необхідну висоту. У самому економному варіанті, процес створення душового куточка завершується кріпленням кільця, штанги для сучасної водонепроникною шторки. Змінивши її на нову, після закінчення часу, можна уникнути ремонту дорогих скляних конструкцій, а також заощадити час на обов'язковий регулярний догляд за ними.

Різновиди кутових конструкцій

Форма душових куточків визначається формою піддона, а, в разі його відсутності, формою душових огорож. Відповідно до задуму дизайнера і загальної конфігурацією приміщення, можна спланувати абсолютно різні куточки:

  1. Класичні, квадратної або прямокутної форми;
  2. Асиметричні, для забезпечення широкого дверного отвору;
  3. На чверть кола;
  4. Овальні;
  5. Еліптичні;
  6. Багатогранні.

В даний час популярні огорожі без профілю, на петлях. Мінімалізм при створенні будь-якого інтер'єру, бажання візуально розширити простір роблять такі скляні конструкції без піддону дуже популярними.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кровати из дуба в ...
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ