Твір за романом «Айвенго»

Твір за романом «Айвенго»

02.06.18 01:21 0 2087

В школі на уроках зарубіжною літератури учням старших класів задають твір на тему Айвенго (до речі, приклад такого твору можна прочитати на сайті tvirbook.com). Давайте ж розберемо основні моменти.

«Айвенго» - це перший роман Вальтера Скотта, опублікований в 1819 році. Головний герой, ім'ям якого і названий роман, це хоробрий лицар, син Седріка Сакса. Айвенго з'являється перед нами як паломник, який йде з Палестини - Святої землі. Він не хоче з'являтися в будинку свого батька і побоюється цього, оскільки його звинувачують в зраді короля.

У той же час, Айвенго дуже хоче потрапити в рідну домівку, так як шалено любить батька і дуже сумує за ним. Також будинку Айвенго чекає прекрасна леді Ровена, його кохана, яку він не бачив довгий час.

Коли Айвенго опиняється будинку, він допомагає єврею Ісака, який виявляється там. Потрібно сказати, що в той час панувало зневажливе ставлення до євреїв - суспільство вважало їх людьми другого сорту. Вчинок Айвенго говорить нам про те, що цей лицар володіє такою чудовою якістю, як співчуття - він готовий допомогти людині незалежно від його походження.

Також Айвенго допомагає Ісааку втекти з міста і не вимагає від нього нічого натомість - хороші справи повинні йти від серця, а не з метою щось виручити. Пізніше ми бачимо, що Ісаак відплатить Айвенго добром на добро - завдяки йому лицар зможе взяти участь в турнірі.

Молодий лицар високо цінує в людях такі чудові якості, як щирість і порядність. Він вважає, що влада феодалів повинна бути обмеженою, інакше країну чекає величезна біда. На турнірі ми бачимо, що юнак не тільки прекрасна людина, але і хоробрий вояк. Він добре виглядав в бойовому спорядженні і зміг перемогти найсильнішого суперника. Також примітний той епізод, який склався після турніру.

Коли Айвенго потрапив в полон і за ним лікував єврей Ісаак, леді Ровена не кинула лицаря в біді: вона, як і раніше його любила і доглядала за ним. Саме тому, коли Айвенго дізнався, що його прекрасній дамі загрожує смертельна небезпека - її, як відьму, хотіли спалити на багатті, він, незважаючи на рани, кинувся до неї на виручку.

В той момент лицар зовсім не думав про себе, про свою втоми і про своє нездужання: всі його думки були прикуті до коханої, він повинен був будь-що встигнути її врятувати.

Такі люди, як Айвенго, ніколи не залишаться байдужими до чужої біди, будь то дама серця, як леді Ровена, або незнайомий чоловік, як єврей на ім'я Ісаак. Вони завжди прийдуть на допомогу, а благородні ці люди не тільки по крові, а й по чистоті своєї душі, по поривам свого хороброго серця.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати вакуумний ...
Наступна новина: Часы Daniel Klein: Что ...

КОМЕНТАРІ