Чернігів: Олександр Ломако про Меморандум з підприємцями: Це баланс між їх інтересами й розвитком міста

Чернігів: Олександр Ломако про Меморандум з підприємцями: Це баланс між їх інтересами й розвитком міста

02.06.18 10:04 0 494
У результаті довготривалих перемовин з суб'єктами підприємництва виконавчий комітет Чернігівської міської ради в особі заступника міського голови Олександра Ломако та 15 різних суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю в МАФах на зупинках громадського транспорту, 30 травня підписали Меморандум, який складається з наступних позицій.

По-перше, обидві сторони погоджуються з курсом на оновлення міста й заміну зупинкових комплексів, приведення їх до єдиного стандарту.

По-друге, Меморандумом визначено 120 першочергових місць на заміну зупинкових комплексів, які спільно з підприємцями були розподілені на 2 роки, 2018 і 2019, у пропорції приблизно 50/50.

Підприємці мають добровільно демонтувати у вказаний термін свої кіоски, а місто на ці місця встановить нові.

Крім того, окремим предметом домовленості стало залишення до 50 місць на околицях (принципово, що не в центрі й не на основних транспортних магістралях), де зупинові комплекси із вмонтованими павільйонами для торгівлі продовжать функціонувати.

Про це Олександр Ломако повідомив 31 травня на сесійному засіданні Чернігівської міської ради.

Згодом він прокоментував підписання Меморандуму:

- Я вважаю, що це баланс між розвитком міста й інтересами представників малого бізнесу, які завдяки цій дворічній паузі зможуть поступово перекваліфікувати свій бізнес на інші напрямки. Цим Меморандумом міська влада показала, що вона готова до діалогу і пошуку компромісів, а не «ламає підприємців через коліно», нав'язуючи їм свою думку. І я вдячний за співпрацю тим підприємцям, які підписали Меморандум. Саме так міська влада буде і в майбутньому вирішувати всі конфліктні ситуації: через діалог, компроміс і порозуміння.*/blockquote

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі близько 100 ...

КОМЕНТАРІ