Неповнолітніх,які утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі,теж привітали з Днем захисту дітей

Неповнолітніх,які утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі,теж привітали з Днем захисту дітей

02.06.18 10:18 0 436
Міжнародний день захисту дітей відзначається не тільки веселими розвагами для малечі, а й співмірними заходами для інших неповнолітніх.

Зокрема, для представників профільних державних організацій вже стало традицією відвідувати з цієї нагоди тих неповнолітніх, які утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі. Такі гуманітарні акції протягом року проводяться кілька разів – ув'язнених неповнолітніх вітають з Міжнародним днем захисту дітей, Днем незалежності України, новорічними святами та днем Святителя Миколая.

Цього року напередодні 1 червня – Дня захисту дітей в Україні – в Чернігівський слідчий ізолятор завітали представники Чернігівської міської спостережної комісії – Людмила МАЗУР, директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, й Людмила КУЗЬМІНА, начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти головного територіального управління юстиції в Чернігівській області. Вони привітали п'ятьох неповнолітніх з Міжнародним днем захисту дітей та вручили подарунки: побутові речі та канцелярське приладдя.

Довідково:

Міжнародний день захисту дітей святкується щорічно 1 червня. Цей день був заснований в листопаді 1949 року у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, прийнятої в 1924 році, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 року і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

За інф. Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирський державний ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ