На Житомирщині продовжують створювати вільний доступ для 105 тис. осіб з інвалідністю

На Житомирщині продовжують створювати вільний доступ для 105 тис. осіб з інвалідністю

02.06.18 10:52 0 456
Про виконану та заплановану роботу в цьому напрямку розповідали 31 травня, під час селекторного засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

В області діє комплексна Програма соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА) та незахищених верств населення житомирської області на 2018 – 2022 роки, у рамках якої вже 267 ветеранів війни та осіб з інвалідністю пройшли оздоровлення, одна особа з інвалідністю отримала автомобіль, а понад 3,5 тис. осіб отримали грошову компенсацію на загальну суму 694,2 тис. грн.

Нині особлива увага – на забезпеченні доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів транспортної інфраструктури. Зокрема, автостанції області облаштовані пандусами або ж, де не можливо їх встановити, вмонтовані кнопки виклику відповідального працівника.

Загалом питання щодо вільного створення доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями систематично піднімається на засіданнях обласного комітету для забезпечення доступності.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирська обласна рада ...

КОМЕНТАРІ