Українці мають їздити якісними дорогами,– Володимир Гройсман перевірив стан ремонту дороги Тернопіль – Хмельницький (фото,відео)

Українці мають їздити якісними дорогами,– Володимир Гройсман перевірив стан ремонту дороги Тернопіль – Хмельницький (фото,відео)

02.06.18 12:54 0 456
Цього року Уряд Гройсмана продовжує капітальний ремонт країни. Серед одних із важливих ініціатив є реалізація масштабного проекту GO Highway, який передбачає реконструкцію магістралей, що з'єднують Балтійське і Чорне моря. У Тернопільській області частина цього транснаціонального коридору – це відрізок дороги Тернопіль – Підволочиськ (міжнародна траса М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка). На її ремонт з державного бюджету, лише в межах нашого регіону, виділили понад 820 млн. грн.

Як триває ремонт робіт, які темпи його виконання та чи якісно працюють підрядники перевірив 31 травня під час робочої поїздки на Тернопільщину Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який прибув до нашого краю спільно з в.о. керівника Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» Славоміром Новаком.

На 39 км дороги – понад 800 млн. грн.

На сьогоднішній день на дорозі Тернопіль – Підволочиськ (до кордону з Хмельницькою областю), яка в межах нашої області складає майже 39 км, Служба автомобільних доріг в області проводить повноцінний ремонт основи. Товщина регенерованого шару складає 22 см. Далі влаштовується вирівнюючий шар асфальтобетону (10 см) і верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону (5 см).

Ремонт на трасі М-12 стартував на початку квітня цього року і робота триває активним темпом. Адже для оптимізації процесу назустріч одна одній рухаються дві бригади підрядника. З боку Тернопільської області вже виконано роботи на суму 382,1 мільйони гривень, а саме: фрезерування покриття дорожнього одягу – 29,7 км; регенерацію основи дорожнього одягу – 27 км; укладено нижній шар з асфальтобетону – 20,7 км; укладено верхній шар покриття ЩМА – 2,3 км; демонтаж бортового каменю – 4000 м.п.; поширення проїзної частини – 0,96 км.

Крім дороги в межах Тернопільської області Глава Уряду Володимир Гройсман проінспектував, як тривають роботи у Хмельницькій та Вінницькій областях.

Якість виконання ремонтних робіт – основне завдання

«Минулого року на проект GO Highway ми направили 800 млн. грн., цього року – 4 млрд. грн. Наступного року проект буде завершено. Тому я й надалі буду стежити за якістю виконання робіт. хочу подивитися, хто що ремонтує, де є проблеми. Наголошую: фінансування забезпечене, тендери проведені, кошти передбачені. Питання за підрядниками та якісним виконанням робіт», – акцентував Володимир Гройсман.

Також Прем'єр-міністр зауважив, що Тернопільщина отримала значний фінансовий ресурс на будівництво магістральних доріг. Зокрема, цього року ця сума спільно з фінансуванням із Дорожнього фонду складає 2 млрд. грн.

«Запевняю, що ніколи за історію незалежної України Тернопільська область таких коштів не мала. Зараз ви їх маєте. Я з довірою ставлюся до голови обласної державної адміністрації. Нам дуже важливо, щоб дороги ремонтувалися якісно. І головне, щоб не було перевитрат матеріалів, щоб дороги робили не тільки за кошти, які виділили, а щоб забезпечували економію. Роботи ще дуже багато. Ми тільки зараз набираємо обертів. Попереду ще десятки тисяч кілометрів доріг в Україні. Торік ми зробили 2 тисячі кілометрів, а цього року плануємо 4-ри», – зазначив Володимир Гройсман.

На ремонт магістралей – кошти із митного перевиконання

Про те, що Тернопільська область значно цінує таку підтримку й допомогу з боку держави, наголосив й очільник краю Степан Барна. За його словами, завдяки державному фінансуванні на завершальному етапі перебуває ремонт магістралі М-09 Тернопіль – Львів, яка також є частиною транснаціонального коридору GO Highway. Паралельно продовжується ремонт траси М-19 Тернопіль – Кременець до кордону з Рівненською областю.

«Останні два роки Тернопільщина отримує кошти із митного перевиконання. Ці кошти ми повністю спрямовуємо на дорогу М-19, яка для нас є стратегічною і дозволяє виходити на дорогу Київ – Чоп. Водночас, визначальна дорога й з точки зору залучення інвестицій. Минулого тижня, до речі, у нас був інвестиційний форум. Понад 200 іноземців. І всі були дуже приємно здивовані якістю робіт і масштабами дорожнього будівництва, котре зараз відбувається в Україні», – підкреслив голова ОДА.

Він також нагадав, що нещодавно Тернопільська обласна державна адміністрація підписала Меморандум про взаєморозуміння між Національним Секретаріатом Ініціативи CoST та Transparency International Україна. Це забезпечить якість й дотримання гарантії виконання робіт, ефективність використання ресурсів, а також здорової конкуренції цін.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1283807835056132

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: на початку ...
Наступна новина: Туристичний інформаційний ...

КОМЕНТАРІ