На Тернопіллі степан Барна зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні

На Тернопіллі степан Барна зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні

02.06.18 14:59 0 661
Спільною молитвою вшанували пам'ять полеглих патріотів України 1 червня у Тернополі. Вже втретє родини Героїв Небесної сотні зібралися на Тернопіллі. У пам'ятному заході взяв участь голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Шановні родини Героїв Небесної Сотні! Для нашого благодатного краю велика честь приймати вас тут. Дякую за ваших синів, братів, чоловіків та батьків, які віддали своє життя у боротьбі за свободу України, — звернувся до присутніх очільник області. — Російсько-українська війна розпочалася саме у той момент, коли загинув перший Герой Небесної Сотні. Була зухвала спроба зазіхнути на право наших громадян будувати власну українську, демократичну державу. Проте ваші діти, сини, чоловіки й брати стали на захист України. Їхній подвиг полягає у тому, що ми маємо право самі вирішувати свою долю. Віддаючи своє життя тоді, вони дали нам можливість жити вільно на рідній землі. Вони були найпершими героями сучасності, які стали на захист України. І гідними спадкоємцями, які продовжують їхню святу справу, є наші бійці, які боронять на Сході нашу землю у складі Збройних сил України та добровольчих батальйонів».

Завершився захід під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» покладанням квітів та запаленням лампадок.

До слова, впродовж чотирьох років на Тернопільщині проведена чимала робота щодо гідного вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Зокрема, встановлено 8 пам'ятників та обелісків, 33 пам'ятних знаків та 5 меморіальних дошок. Перейменовано 17 вулиць, закладено 8 алей та скверів. Двом навчальним закладам присвоєно імена Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ