Тернопілля: агенція регіонального розвитку області працюватиме на залучення інвестицій та міжнародної технічної допомоги

Тернопілля: агенція регіонального розвитку області працюватиме на залучення інвестицій та міжнародної технічної допомоги

02.06.18 15:43 0 605
Агенція регіонального розвитку – це ключовий елемент розвитку області, де інтегруються інтереси і зусилля експертів, можливості міжнародних проектів і технічна допомога донорів, які зараз працюють в Україні. Її робота повинна відповідати меті її створення, а саме сприянню підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку та підвищенню інвестиційної привабливості регіону. Про це зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Вонс під час засідання Наглядової ради Агенції регіонального розвитку в Тернопільській області.

Під час наради обговорили затвердження штатного розпису, структури та граничної чисельності працівників Агенції, плану роботи до кінця поточного року, а також кошторису установи.

Окреслили також пріоритетні напрями роботи, які співпадатимуть із завданнями Агенції регіонального розвитку. Серед основних завдань – це запуск ряду інвестиційних проектів, промоція області, надання консультацій щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку, методична допомога щодо розробки стратегій розвитку, запровадження системи моніторингу їх виконання, розвиток та підтримка бізнесу, у тому числі фінансово-кредитна робота, робота з громадами щодо нарощення їхнього потенціалу, напрацювання нових механізмів фінансування ініціатив, залучення міжнародної технічної допомоги, супровід інвесторів.

«Не менш важливо, що однією із багатьох функцій діяльності Агенції регіонального розвитку є розробка проектів та програм, які підтримуються Державним фондом регіонального розвитку, а також допомога об'єднаним територіальним громадам при підготовці ними різних проектів. Саме тому це хороший інструмент, за допомогою якого можна буде реалізовувати завдання і функції спрямовані на розвиток нашого регіону», – наголосив Ігор Вонс.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ