На Тернопіллі пропозиції щодо підвищення рівня оплати та легалізації праці обговорили в ОДА

На Тернопіллі пропозиції щодо підвищення рівня оплати та легалізації праці обговорили в ОДА

02.06.18 10:51 0 524
Питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати обговорили в облдержадміністрації на засіданні обласної міжвідомчої групи.

Відбулося засідання під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Вонса. Також участь у ньому взяли директор фінансово-економічного департаменту Пенсійного фонду України Тетяна Король, директор департаменту з питань праці Держпраці України Ігор Дегнер, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик, начальник Управління Держпраці у Тернопільській області Наталія Рус, заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петр Якимчук.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик проінформував, що однією з основних проблем надходжень страхових внесків до Пенсійного Фонду є значна кількість працюючих, які отримують заробітну плату меншу від мінімальної.

В області із загальної кількості працюючих за основним місцем роботи (157 342 осіб), заробітну плату менше мінімальної отримують 16 086 осіб.

Загальна місячна потреба на виплату пенсій у травні поточного року становить понад 587,2 млн. грн. Якщо порівняти в динаміці, то потреба на виплату пенсій з травня місяця 2012 року по даний час зросла на 216,6 млн грн. (158,4 %)», – наголосив Ігор Москалик.

Про здійснення перевірок органами Державної фіскальної служби по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та методи інформування фізичних осіб-підприємців про заборгованість із сплати ЄСВ, а також про результати проведеної роботи проінформував заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Начальник Управління Держпраці у Тернопільській області Наталія Рус розповіла про здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, зауваживши, що основна ціль їхньої діяльності – це ефективна інформаційно-роз'яснювальна робота щодо попередження порушення законодавства про працю.

Підбивши підсумки засідання, учасники вирішили, що подальшу роботу з даного напрямку потрібно акцентувати на проведенні спільних заходів з органами Держпраці, Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби, спрямованих на підвищення соціальних стандартів працюючих та збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ