Як вибрати килимки в багажник?

Як вибрати килимки в багажник?

03.06.18 22:36 0 1389

Використання килимка в багажнику дозволяє зберегти чистоту як у багажному відділенні, так і в інших частинах салону. Окрім того, він допомагає запобігти поширенню пилу, бруду і плям, а також уникнути механічних пошкоджень внутрішньої частини багажника. Головне завдання - підібрати оптимальний варіант килимка не тільки для кожного окремого багажника, а й для кожної окремої машини.

Кожен окремий водій визначає для себе самостійно - навіщо йому необхідно даний виріб. Адже від цього залежить як зовнішній вигляд килимка, так і самого багажника в цілому. Найчастіше автовласники орієнтуються на такі цілі:

  • практичність;
  • естетичність.

Багато в чому кінцевий вибір залежить від того, як саме використовується сам автомобіль і багажний відсік. Для тих, хто використовує авто виключно в якості транспортного засобу, немає необхідності турбуватися про збереження багажного відсіку, досить підібрати варіант, відповідний естетичним вимогам.

Для тих, хто звик часто використовувати багажник в практичних цілях, важливо звернути увагу на те, як покриття буде справлятися із захистом підлоги від вологи та бруду, а також наскільки просто він піддається чищенню і збігається з кольоровим оформленням оббивки салону.

Залежно від матеріалу, на даний момент розрізняють наступні типи:

  • ворсові, ковролінові або тканинні;
  • резинові (до речі, купить резиновий коврик в багажник за доступною ціною можна в інтернет-магазині https://auto-boom.com.ua);
  • поліуретанові;
  • пластикові;
  • килимки змішаного типу.

Ковролінові або тканинні килимки зустрічаються все рідше на тлі інших моделей. Тканинний виріб не здатний утримувати рідину, тому є непрактичним. Також він має потребу в регулярному просушуванні, інакше салон покривається корозією. Головна перевага - привабливий зовнішній вигляд. Але підтримується він насилу, так як тканина потребує регулярного чищення за допомогою спеціальних хімічних засобів.

Килимки з гуми популярні серед автомобілістів за рахунок низької вартості і практичності у використанні. Гумове покриття стійке до різних хімічних реагентів і не пропускає вологу. Але при мінусовій температурі гума стає щільною і крихкою. До особливостей варто додати і високу вагу виробів.

Поліуретанові вироби на даний момент вважаються одними з найбільш дорогих. Так само, як і гумові вироби, вони не пропускають вологу і легко чистяться від різноманітних плям. На відміну від гуми поліуретан набагато легший і не твердне при мінусовій температурі.

Пластикові вироби добре захищають багажник автомобіля від будь-яких фізичних або хімічних впливів. Але щільна структура пластика за короткий час покривається подряпинами і тріщинами. Взимку, при дуже низьких температурах, пластик твердне і стає максимально крихким.

Тепер ви знаєте про всі переваги та недоліки різних ковриків для багажника. Вибір за вами!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Інформаційний довідник ...
Наступна новина: Где купить и как выбрать ...

КОМЕНТАРІ