Різновиди медалей за типом застосування і виготовлення

Різновиди медалей за типом застосування і виготовлення

04.06.18 15:57 0 1467

В школі, на спортивних змаганнях і виконуючи професійні обов'язки людина отримаю такий вид відзнаки, як медалі. Сьогодні ми поговоримо про їх основні різновиди і розповість нам про це співробітник компанії «Диджер Эффект», в якій безпосередньо можна замовити виготовлення медалей в Києві (изготовление медалей в Киеве). Якщо говорити про медалі, то всі медалі можна умовно розділити на кілька категорій:

По застосуванню:

  • Сувенірні медалі. Зазвичай такі медалі роблять круглої форми без кріплення, вони можуть бути одне або двосторонніми. Такі медалі на замовлення роблять або з видами міста, або до якої-небудь події. Продаються або вручаються подібні медалі в красивих подарункових коробках;
  • Нагородні медалі. Можуть бути абсолютно будь-якої форми, і з будь-яким видом кріплення, вручаються особливо відзначилися людям - героям, переможцям змагань, відмінникам і ветеранам виробництва і т. д. Часто медалі на замовлення виготовляють з нумерацією, і разом з медаллю вручають посвідчення, диплом або сертифікат про нагородження;
  • Ювілейні медалі. Так само як і нагородні, вони можуть бути абсолютно будь-якої форми. Замовлення ювілейних медалей зазвичай буває приурочений до ювілею компанії або до дня народження видатної людини.

За формою і способом кріплення:

  1. Медалі на стрічці. Найчастіше подібне кріплення робиться на спортивних медалях, або на медалях для випускників. Стрічки роблять триколор (найбільш поширений стандарт) або замовляють стрічки індивідуальної забарвлення;
  2. Медалі на колодці. Зазвичай це нагородні або ювілейні медалі. Колодка для таких медалей може бути практично будь-якої форми, але частіше за все використовують 2 види: традиційну п'ятикутну колодку "радянського" зразка з муаровою стрічкою, або прямокутну колодку, яка може бути з муаровою стрічкою, або виконана з металу з емалями різних кольорів;
  3. Медалі без кріплення. Це зазвичай сувенірні (настільні) медалі, вони даруються або вручаються в подарунковій упаковці.

Розміри медалей

Медалі на колодці найчастіше виготовляють по нормам прийнятим в Радянському Союзі, діаметр таких медалей 32 мм або 35 мм (без урахування вушка для кріплення колодки), "найбільша" медаль - 40 мм (медаль «За відвагу»). Саме під ці, найбільш популярні розміри медалей, найлегше підібрати подарункову упаковку. Хоча ми можемо виготовити медаль будь-якого розміру і форми, а так же запропонуємо Вам варіанти подарункової упаковки.

Сувенірні медалі - найбільш популярні розміри для таких медалей 50 мм або 60 мм. Практично вся подарункова упаковка з готовими ложементами, розрахована саме на такі розміри. Відповідно виготовляючи медаль в цих розмірах, можна істотно заощадити на упаковці, тому що коробочки з ложементом індивідуальної форми виготовляються тільки на замовлення, і коштують зазвичай набагато дорожче.

Спортивні нагородні медалі - так само як і сувенірні, зазвичай виготовляються розміром 50 мм, але мають спеціальне вушко для кріплення стрічки. При розрахунку медалей з вушком для кріплення стрічки або колодки, слід враховувати, що вартість медалі розраховується за максимальним розміром. Тобто медаль з вушком діаметром 50 мм, буде розраховуватися як 55 мм, а, наприклад, медаль розміром 32 мм, зазвичай вважають як 35 або 36 мм.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Інвестування в ...
Наступна новина: Застосування бахроми для ...

КОМЕНТАРІ