Вчимося вибирати хорошу каву

Вчимося вибирати хорошу каву

05.06.18 00:53 0 1055

Мабуть, жодна людина в світі не уявляє доброго ранку без чашки ароматної кави, що бадьорить. Звичайно ж, всім хочеться не тільки швидко прокинутися, але і насолодитися приємним смаком напою. А для цього потрібно не помилитися з вибором. Гарним вибором буде продукція компанії Якобс Україна.

При виборі хороших кавових зерен головне пам'ятати, що вони повинні бути великими (в разі арабіки - 6-8 мм) або дрібними (робуста 4-5 мм). В упаковці вони все повинні бути одного розміру без плям і правильної форми.

Що стосується вибору бренду, то краще вибирати кави відомої марки, яка добре зарекомендувала себе на ринку виробника. Це в основному фірми з Німеччини, Швейцарії, Італії та Фінляндії. Брати зерна бажано в спеціалізованих магазинах, де є великий вибір, а допомогу завжди надасть продавець-консультант.

Варто звернути увагу і на упаковку: вона повинна бути без дефектів і містити всю вичерпну інформацію про товар. Окремо потрібно перевірити дату обсмажування і розфасовки, а якщо виникли сумніви - попросити понюхати кави.

Сорт кави: Який вибрати?

Спочатку потрібно вибрати який сорт вам подобається більше - арабіка або робуста. Для порівняння: робуста містить більше кофеїну і має більш різкий смак, арабіка ж - м'якше і злегка віддає шоколадом. Однак найчастіше сорти змішують, роблячи букети більш складними і незвичайними. Також на смак впливає ступінь прожарювання зерен.

Далі слід визначитися з країною-виробником, так як від грунту і клімату залежить і аромат напою. Відповідь про місце зростання можна знайти в повній назві кави - її можна знайти на упаковці.

До речі, бажано не купувати більше 200 грамів зерен за раз - вони швидко втратять весь букет. Краще купувати потроху.

Основні кавові експортери і особливості кави

Бразильські сорти мають специфічну терпкість і горіховий присмак, кава міцна;
Колумбійські сорти володіють невеликою кислинкою, букет збалансований і оксамитовий;
Кава з Коста-Ріки має дуже щільний і приємний аромат;
Зерна з Гватемали мають незвичайний присмак спецій і колір;
Індійські сорти дуже міцні, з яскраво вираженою шоколадної ноткою;
У Кенії виростають сорти з кислинкою, яка переходить в приємний ягідний післясмак;
З Ефіопії привозять зерна з таким же ягідним присмаком, але більш гіркі та міцні.

Вважається, що якщо кава змішана, то якісний напій повинен складатися не менше ніж з 6 видів арабіки та робусти з різних плантацій, обсмажування яких робилася окремо. Нерідко кавомани самі купують чисті сорти і змішують самостійно.

У магазинах найчастіше пропонують суміш арабіки та робусти, що залишає напій міцним, але прибирає зайву кислинку і дає готового напою красиву пінку. Наприклад, хороший еспресо - це не більше 30% робусти в суміші арабіки. Якщо ж робусти більше - значить кава дешевий і неякісний.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги поліетиленових ...
Наступна новина: Свято «Випускник – 2018» ...

КОМЕНТАРІ