Пожежну безпеку чернігівських багатоповерхівок перевірили фахівці міськвідділу УДСНСУ в Чернігівській області

Пожежну безпеку чернігівських багатоповерхівок перевірили фахівці міськвідділу УДСНСУ в Чернігівській області

06.06.18 08:44 0 505
5 червня, на щотижневій ранковій нараді начальник Чернігівського міського відділу управління ДСНС України у Чернігівській області Петро Дьогтяр прозвітував про результати перевірки протипожежних систем у чернігівських будинках, які мають висоту більше 9 поверхів. Ці роботи виконувалися фахівцями відповідно до доручення Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Як розповів Петро Дьогтяр, у Чернігові налічується 26 таких житлових будинків. Стан протипожежних систем активного і пасивного захисту цих житлових будинків знаходиться в незадовільному стані. Фактично в 22 житлових будинках - ці системи не працюють. Щоб прорахувати реальну вартість робіт по їх відновленню міський відділ управління ДСНС звертався до декількох компаній, які мають відповідні ліцензії. На даний час жодної пропозиції по виконанню цих робіт не надійшло. Він також додав, що дуже багато трапляється випадків, коли в будинку встановлюються нові датчики протипожежної сигналізації, а через декілька днів їх зривають.

Крім того, стан електромереж у цих багатоповерхівках теж потребує відновлення, оскільки вони проектувалися дуже давно. З часом електроспоживання збільшується, тому при капітальних ремонтах квартир мешканцям необхідно самостійно прораховувати і збільшувати мінімальну потужність внутрішньо будинкових мереж.

За підрахунками фахівців Чернігівського міського відділу управління ДСНС України в Чернігівській області для того, щоб привести в робочий стан системи протипожежного захисту, встановити протипожежні двері, забезпечити пожежними рукавами та встановити мінімальну кількість вогнегасників, місту потрібно орієнтовно 42 мільйона гривень.

Наразі у місті тривають перевірки пожежної безпеки у закладах освіти, медицини та культури.

Довідково:

Відповідно до нормативних документів, у таких будинках на кожному поверсі повинні знаходитися не менше двох порошкових вогнегасників (об'ємом 5 л). Додатково вуглекислотні вогнегасники (об'ємом 5 л) повинні знаходитися в приміщеннях електрощитових та вентиляційних камер.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КП «Чернігівводоканал» ...
Наступна новина: Демобілізовані ...

КОМЕНТАРІ