Тернопілля: протягом трьох днiв у Бучачi тривали «Дні Пінзеля»

Тернопілля: протягом трьох днiв у Бучачi тривали «Дні Пінзеля»

06.06.18 09:16 0 540
Уже традиційно в перші дні червня у Бучачі відбулися «Дні Пінзеля». Цьогоріч святкування тривали три дні з 1 до 3 червня. До заходів долучився голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Також очільник області оглянув стан ремонтних робіт у Бучацькій ратуші, основним автором оздоблення якої був видатний скульптор Йоан Георгій Пінзель. Спілкуючись із підрядниками обговорили продовження реставраційних робіт.

Також разом з представниками районної влади Степан Барна відвідав Бучацький монастир отців Василіян Воздвиження Чесного Хреста Господнього, колегіум ім. св. Йосафата, Арт-двір, де відбуваються перегляди фільмів про Пінзеля, «Кав'ярню на Аґнона», де проводяться літературні зустрічі із письменниками, тощо.

У костелі Успіння Діви Марії, в рамках святкування «Днів Пінзеля», відбувся концерт камерного оркестру Тернопільської філармонії.

«Надзвичайно важливо, що ми маємо унікальну можливість продовжити традицію проведення «Днів Пінзеля» у Бучачі. Разом повинні популяризувати творчість відомого скульптора не лише словами, а й конкретними діями, адже постать Пінзель – унікальна і про неї завжди потрібно пам'ятати», - наголосив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Житомирянка Юлія ...

КОМЕНТАРІ