Демобілізовані військовослужбовці з Тернопільщини втілюватимуть власні-бізнес проекти завдяки міжнародному досвіду (фото,відео)

Демобілізовані військовослужбовці з Тернопільщини втілюватимуть власні-бізнес проекти завдяки міжнародному досвіду (фото,відео)

06.06.18 08:53 0 463
Дипломи про закінчення курсів професійної перепідготовки звільнених в запас військовослужбовців Збройних Сил України та членів їхніх сімей у рамках проекту «Україна-Норвегія» урочисто вручили 32-ом випускникам. Зі знаковою подією їх привітали заступник Міністра освіти та науки України Роман Греба, голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий, професор університету «NORD» Королівства Норвегія Анатолій Бурмістров, президент міжнародного благодійного фонду «Міжнародний Фонд Соціальної Адаптації» Володимир Рубцов.

На важливості співпраці з Норвегією та унікальному досвіді перепідготовки військовослужбовців та членів їхніх сімей наголосив Роман Греба: «Ми маємо чудові результати і щиро вдячні нашим норвезьким друзям, адже завдяки їхній допомозі і Уряду Норвегії, наші військовослужбовці пройшли цю перепідготовку. Тепер вони, після всіх цих перенесених негараздів війни на Сході, мають можливість влитися у мирне життя з новими знаннями і підходами до життя».

Також заступник Міністра освіти та науки України підкреслив, що Тернопільщина – це місце, де потрібно розвивати інвестиційний потенціал, адже для цього є усі можливості.

«Відповідальність за військовослужбовців і їхня підтримка – обов'язок кожного українця. Ми робимо усе для того, щоб дати їм можливість реалізувати себе не лише у військовій справі, а й в економічній галузі. в умовах гібридної війни, наше завдання і завдання демобілізованих військовослужбовців, які проходять перекваліфікацію, і надалі розвивати економічну могутність нашого Тернопілля та України. Наше завдання – перетворити Україну в економічно сильну країну, тому дякую кожному нашому партнерові за допомогу та підтримку, а також інвесторам, які вкладають свої капітали. За підсумками минулого року, ми спрямували у реальний сектор економіки області більш як 7 мільярдів гривень, що дало можливість створити понад 8 тисяч нових робочих місць. Сподіваюся, що кожен випускник цієї програми отримає можливості себе реалізувати й стати потужною складовою економіки України», - наголосив Степан Барна.

Проект реалізується в Україні з 2003 року та є одним з наймасштабніших міжнародних проектів. Меморандум про співпрацю щодо його реалізації підписаний у лютому 2017 року між Тернопільським національним економічним університетом, Тернопільською обласною державною адміністрацією та Міжнародним фондом соціальної адаптації. Його мета – зменшення впливу негативних соціальних наслідків економічних реформ оборонного сектору України для звільнених у запас військовослужбовців та членів їхніх родин, а також сприяння розвитку співпраці між двома країнами. Послугами проекту уже встигли скористалися більше 8 тисяч українців.

За словами ректора ТНЕУ Андрія Крисоватого, демобілізовані військовослужбовці часто не знають як себе можна реалізувати і дуже потребують спілкування. «Саме завдяки проекту «Україна-Норвегія» ми змогли об`єднатися і довести військовослужбовцям, що вони не одні. Професорсько-викладацький склад університету завжди буде підтримувати наших Героїв не лише фахово, а й психологічно».

Випускникам програми подякували за відданість та героїм, який проявляли під час захисту територіальної цілісності та незалежності України, а також вручили дипломи про закінчення курсів професійної перепідготовки та подарунки.

Світлу пам'ять полеглих Героїв, які віддали у боротьбі найцінніше – власне життя, вшанували хвилиною мовчання.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1287970487973200

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пожежну безпеку ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ