Купуємо пилосос: Секрети вибору

Купуємо пилосос: Секрети вибору

06.06.18 16:25 0 1132

Думаю, знайдеться чимало людей, які стикалися з проблемою вибору пилососа. Ми вирішили поділитися своїм досвідом в цьому питанні і розповісти корисні поради, як правильно вибрати хороший миючий або інший пилосос для будинку або квартири і допоможе нам в цьому співробітник компанії "IPC Украина", яка безпосередньо реалізує професійне обладнання для прибирання.

Всі пилососи можна поділити за такими критеріями:

  • потужність;
  • система фільтрації;
  • вага і об'єм пилососа;
  • наявність миючого блоку;
  • рівень шуму;
  • ціна.

Потужність

Багато хто думає, що чим вище потужність споживаної пилососом електроенергії (в сучасних пристроях цифра коливається від 1200 до 2500 Вт.), тим якісніше він буде вбирати пил. Але це не так. У кожного пилососа є своя потужність вбирання пилу, і від цього безпосередньо залежить якість прибирання. Потужність всмоктування пилу вказується окремо від споживаної електроенергетичної потужності і становить від 200 до 500 Вт.

Система фільтрації

Система фільтрації пилососа повинна максимально зупинити зібраний пил в пилозбірник. Такі системи можуть бути дуже різними. Велика частина сміття, бруду, піску і пилу затримуються в мішку, або (у пилососів з аквафільтром) в резервуарі водної фільтрації. Далі йде предмоторний фільтр: призначений він для захисту мотора пилососа. Але основний контейнер і фільтр двигуна не впливають на очистку виходить з пилососа повітря. За це відповідає фільтр тонкого очищення, який встановлюється в задній частині пилососа.

Важливо пам'ятати, що пропоновані в дорогих пилососах 5 і більше фільтрів - не що інше, як виверт продавця. У всіх моделях пилососів важливі тільки 3 вищеописані типи фільтра.

Вага і об'єм

Вага і об'єм пилососа - це не найважливіший критерій, але все ж про нього слід згадати, адже важкий і об'ємний пилосос навряд чи підійде для маленької квартири, і навпаки: маленький і компактний пилосос може не підійти для великого будинку.

Наявність миючого блоку

Цей блок присутній у пилососів з можливістю вологого прибирання. Слід знати, що такі пристрої коштують набагато дорожче звичайних пилососів і у них досить таки великі габарити. Як і всі пилососи, вони мають як переваги, так і недоліки.

Переваги:

   сухе прибирання;
   вологе прибирання підлоги, килимів, вікон;
   можливість збору розлитої рідини;
   можливість прочищення труб;
   можливість збирання будівельного сміття та опалого листя.

Недоліки:

  • великі розміри і вага;
  • висока ціна;
  • від 40 до 60% вологи при митті килимів залишається на предметі прибирання;
  • після кожної вологого прибирання пилосос потрібно розібрати помити і висушити;
  • не найдешевша миюча рідина;
  • більша витрата електрики.

Рівень шуму

Шум - цей фактор впливає тільки на комфортність роботи з пилососом. Але погодьтеся самі, прибирати у себе вдома і абсолютно нікого за шумом приладу не чути - неприємно. За санітарними нормами пилосос не повинен «гарчати» голосніше 80 дБ.

Ціна

Варто згадати і про ціну пилососів. Відразу обмовлюся, що ціни стартують від 1000 грн. і досягають багатьох тисяч. Все залежить від конкретної моделі. Наприклад, звичайний пилосос без всяких наворотів буде коштувати 3000 гривень. Ціни на миючі пилососи стартують від 5000 гривень. Ну а, наприклад, пилососи преміум-класу з самими просунутими фільтрами, що видаляють з поверхні все - і що роблять виходить з них повітря «стерильним» - можуть коштувати і вище 24 000 гривен.

Висновки

Варто врахувати, що розвиток даного пристрою не зупиняється і зараз. Вже сьогодні можна придбати пилосос, який не потребує вашого втручання. Це хитрий електронний пристрій програмується і, наприклад, коли вас немає вдома, саме їздить по квартирі або будинку і прибирає. Після прибирання повертається на свою базу і заряджається. А вам по приходу додому залишиться тільки викинути сміття з контейнера.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Тернополі побудують ...
Наступна новина: Jonnesway: Як правильно ...

КОМЕНТАРІ