Купівля автомобіля в кредит: що важливо знати?

Купівля автомобіля в кредит: що важливо знати?

06.06.18 16:58 0 1050

У світі, де технології розвиваються семимильними кроками, більшість людей прагне постійно купувати нові товари, щоб йти в ногу з часом. Зростання доходів населення часто відстає від швидкості прогресу. Таким чином, щоб придбати, новий високотехнологічний автомобіль доводиться вдаватися до кредитування.

В Казахстані подібні кредитні продукти набули особливої популярності в останні десять років. Наприклад, якщо раніше автокредитування вважалося процедурою, пов'язаною з високим ризиком, то тепер майже третина всіх автомобілів купуються саме в кредит (до речі, оформити його можна в компанії "AST Кредит": http://astcredit.kz/).

Особливістю покупки машини в кредит є участь банку в угоді між продавцем транспортного засобу і його покупцем. Відповідно до обраної вами кредитної програми встановлюються: розмір початкового внеску, процентна ставка, термін кредитування і графік регулярних платежів. При оформленні кредитного договору всі ці параметри будуть описані в тексті документа. Тому якщо ви вирішили взяти кредит на автомобіль, обов'язково вивчіть пропозиції різних банків для вибору найбільш оптимальних умов.

Автокредитування: Всі «за» і «проти»

Вибираючи банківську установу - по суті посередника між вами і продавцем автомобіля, зверніть увагу на всі переваги  і недоліки покупки транспортного засобу в кредит. Заздалегідь обміркуйте, яку суму ви можете дозволити собі взяти в кредит і на який термін. Обрана кредитна програма повинна повністю задовольняти вашим потребам і, звичайно, можливостям.

Головною перевагою покупки автомобіля в кредит є шанс роздобути бажаного «залізного коня» за відсутності достатньої кількості грошей. Ще одним позитивним моментом при покупці автомобіля в кредит є те, що при наявності у вас початкового внеску процентна ставка банку на залишок суми буде нижче, а значить і переплата значно менше. При цьому зі збільшенням терміну кредитування щомісячний платіж для вас може стати максимально комфортним. Купити автомобіль в кредит сьогодні можна в найкоротші терміни - розгляд заявки займає в деяких банках лічені години і навіть хвилини. А якщо ви віддаєте перевагу машинам вітчизняного виробництва, то частина їх вартості виплатить держава за програмою держпідтримки виробника.

Для багатьох незручністю автокредитування є необхідність чіткого виконання фінансових зобов'язань перед банком незалежно від матеріального становища позичальника в момент чергового платежу. Саме тому отримання кредиту можливо тільки для осіб працездатного віку, офіційно підтвердили рівень свого доходу. Що стосується права власності на автомобіль, то поки заборгованість по автокредиту не виплачена клієнтом повністю, автомобіль знаходиться в заставі у банку. У разі порушення позичальником умов кредитного договору банк має право вилучити авто в судовому порядку. Ще одним каменем спотикання для багатьох стає обов'язкове для багатьох банків вимога щодо оформлення поліса КАСКО, адже витрати на його оплату лягають на плечі покупця автомобіля.

Що потрібно знати, якщо ви вирішили взяти автомобіль в кредит?

Після прийняття рішення про покупку авто в кредит кожен потенційний покупець стикається з низкою схожих завдань:

  • Підбір оптимальної комплектації машини в автосалоні за привабливою ціною;
  • Збір інформації про кредитні програми банків-партнерів дилерського центру;
  • Подача заявки на кредит і підписання кредитного договору на вигідних умовах.

Досвідчені позичальники можуть діяти інакше - спочатку отримати схвалення різних банків на кредит, розрахувати свою вигоду і тільки після цього приступити до вибору автомобіля за прийнятною ціною.

Перелік необхідних документів на отримання кредиту для надання в банк

Як і будь-яка операція з фінансами кредитування здійснюється за суворо визначеними правилами. Залежно від внутрішнього регламенту банку і типу позики, клієнт повинен надати відповідні документи. При цьому найчастіше позичальникові необхідно мати при собі як копії, так і оригінали зібраних паперів.

Більшість банків вимагають такі документи:

  1. Заява-анкета за індивідуальною формою банку із зазначенням особистих даних клієнта і побажань щодо суми позики і терміну кредитування;
  2. Паспорт - документ, що засвідчує особу позичальника;
  3. Довідки про доходи з місця роботи за певний період;
  4. Водійське посвідчення;
  5. Копія трудової книжки або трудового договору;
  6. Документ, що підтверджує інформацію про сімейний стан клієнта і наявності дітей;
  7. Документ про освіту;
  8. Військовий квиток;
  9. Документи, що свідчать про наявність хорошої кредитної історії у позичальника.

Слід враховувати, що чим вище офіційно підтверджений дохід клієнта, тим вигідніше буде пропозиція банку у вигляді низького відсотка за користування кредитними коштами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 8 преимуществ желейных ...
Наступна новина: Як правильно вибрати ...

КОМЕНТАРІ