Як правильно вибрати арматуру?

Як правильно вибрати арматуру?

06.06.18 17:04 0 1213

Сталеві конструкції представляють собою несучу основу більшості сучасних споруд, заставу стійкості і довговічності будівель. Саме тому правильний підбір будівельної арматури виходячи із заданих параметрів критично важливим для результату високої якості. Але на що слід звернути увагу при виборі? На яку інформацію слід спиратися? Про це нам розповість співробітник «ХС ГРУП»: https://khs-group.com.ua/, в якій її можна безпосередньо придбати в Харкові.

Критерії вибору будівельної арматури

Рифлена поверхня, яку має арматура будівельна у багатьох випадках, значно поліпшує зчеплення сталі з бетоном і, як наслідок, міцність конструкції. Наявність або відсутність так званого періодичного профілю, - важливе питання, яке слід вирішити, вибираючи відповідну фактуру. При цьому профіль, який виглядає як перпендикулярні виступи, зовсім не однаковий у всіх випадках. Різним екземпляри арматури мають крок, кут нахилу і висоту рифлення.

Клас міцності - ще один параметр арматури, що має вирішальне значення. Клас міцності визначається загальноприйнятими стандартами, і прямо впливає як на ціну металу з одного боку, так і його стійкість з іншого. Визначити необхідний клас коштує виходячи з розрахункового навантаження на сталь, а також деякої особливостей її експлуатації.

Таким же чином, від характеру застосування арматури буде залежати номінальний діаметр стрижня, що визначається без урахування виступів, а також його поперечний переріз. Немає сенсу переплачує за більшу арматуру, ніж це необхідно, а й дуже тонкі стрижні помітно знизять міцність конструкції.

Яка ще є арматура?

Будівельна арматура - не єдиний вид арматури, які застосовується в промисловості. Свою вузькоспеціалізовану важливу роль відіграє також арматура трубопровідна. Сортамент такої продукції досить широкий і різноманітний, але будь-який елемент в цьому списку - це те, що використовується в надземних і підземних комунікаціях для транспортування води, газу, нафти, інших летких або рідких матеріалів. Водопровідна арматура включає в себе: труби, запірні, регулювальні, запобіжні та розподільні механізми, кожен з яких незамінний в тому чи іншому випадку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Купівля автомобіля в ...
Наступна новина: Интернет магазин ...

КОМЕНТАРІ