Як вибрати холодильне обладнання?

Як вибрати холодильне обладнання?

07.06.18 15:43 0 1624

Вибираючи промислове холодильне обладнання для підприємства, перш за все, слід визначитися із завданням, яке доведеться вирішувати цьому ж холодильному устаткуванню. Для будь-якого завдання можна знайти кілька рішень і тільки одне буде оптимальним для Вас. При підборі холодильного обладнання необхідно враховувати безліч факторів, які будуть впливати на ефективність та працездатність холодильної установки і розповість нам про це співроібтник компанії "Primeholod". До речі, холодильні установки цієї ТМ (холодильные устрановки от «ПРАЙМХОЛОД») є одними з кращих в своїй галузі.

Що необхідно знати для підбору холодильного обладнання?

 

  • Максимальне тепловиділення;
  • Зміни тепловиділень протягом робочої зміни;
  • Гідравлічний опір системи;
  • Необхідно вирішити, куди буде відводитися тепло;
  • Необхідність дублювання системи.

Дуже часто економічно вигідніше, коли змонтована не одна холодильна установка, а сумарна потужність розбита по продуктивності. Наприклад, в денну зміну працюють всі холодильне обладнання, а в нічну або у вихідні дні, працює одна невелика холодильна установка і цього досить. Це дає суттєвий виграш у вартості експлуатації холодильного обладнання та підвищує надійність системи охолодження.

Відстань від холодильної установки до точки споживання, необхідність підйому охолоджуючої рідини на будь-яку висоту і діаметри трубопроводів сильно впливають на вибір насоса, призначеного для прокачування охолоджуючої рідини.

У разі якщо вартість простою холодильного обладнання порівнянна з вартістю холодильного обладнання, то необхідно розглянути можливість комплектації системи холодильним обладнанням, яке буде стояти в запасі. Для цієї установки обв'язуються електронним блоком управління, який автоматично включається під час аварії, а також регулює роботу установок таким чином, щоб кожен холодильний агрегат або компресор напрацьовував однакову кількість мотогодин.

Безперервна робота промислового холодильного обладнання

Промислове холодильне обладнання повинно працювати в безперервному режимі роботи протягом всієї робочої зміни. Таким чином, підбір потрібно робити таким чином, щоб воно ледь-ледь покривало максимальний тепловий потік. Крім точного підбору холодильного обладнання, також існують способи для зменшення частоти пусків. В першу чергу це збільшення теплової інерції в системах оборотного водопостачання. В системі вводиться ємність з хладоносителем, який виконує функцію «акумулятор холоду», що дозволяє збільшити часовий інтервал між пусками.

Холодильне обладнання, відібравши тепло від охолоджувальної рідини, має це тепло кудись викинути. Причому викид тепла, в залежності від потужності установки може бути дуже значним. Тут є три варіанти:

  1. викид тепла на вулицю (холодильна установка без конденсатора);
  2. викид безпосередньо в цех (холодильна установка у виконанні моноблок);
  3. викид тепла в будь-яке місце, де воно необхідне (рекуперація енергії).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как выбрать место для ...
Наступна новина: Что такое астрология?

КОМЕНТАРІ