Конкурс за професією «Кравець»: На Тернопільщині учасники зі всієї України змагають за право називатися кращими

Конкурс за професією «Кравець»: На Тернопільщині учасники зі всієї України змагають за право називатися кращими

08.06.18 08:29 0 522
У вівторок, 5 червня, у Вищому професійному училищі сфери послуг та туризму розпочався ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних закладів за професією «Кравець». До Тернополя приїхали учасники зі всіх областей України. Перша шестірка переможців протягом року отримуватиме Президентську стипендію.

За словами директора училища Галини Грушко, для системи професійної освіти області проведення ІІІ етапу конкурсу саме в Тернополі – це знаменна подія, адже це престижно. До того ж професія «Кравець» дуже затребувана на ринку праці і користується попитом, бо майбутні кравці – це дизайнери, модельєри, власники підприємств.

«Захід триватиме три дні. Вчора відбулася урочиста частина. – теоретичний і практичний курси. Теоретичний тур – це тестові завдання з чотирьох предметів, які вивчали учні, і практичний курс – пошиття сарафану підліткового віку. Останній день – підбиття підсумків і оголошення результатів», – поінформувала Галина Грушко.

До слова, вироби, які пошиють учасниці конкурсу, передадуть у Петриківський будинок-інтернат для вихованець цього закладу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Для чернігівських ...

КОМЕНТАРІ