До бюджету Чернігова за січень-травень надійшло 535,8 млн грн

До бюджету Чернігова за січень-травень надійшло 535,8 млн грн

08.06.18 09:30 0 517
У Чернігові до міського бюджету за січень - травень поточного року забезпечено надходжень у розмірі 535,8 млн грн. Рівень минулого року перевищено на 83,8 млн грн. Про це повідомив начальник Чернігівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Чернігівській області Ярослав Кульбака під час розширеної міської наради 5 червня у Чернігівській міській раді.

Бюджетоформуючі податки:

- податок на доходи фізичних осіб -надійшло 326,5 млн грн, що становить 61 % від податкових надходжень до бюджету міста;

- плата за землю – 73,2 млн грн, 13,7% від загальних надходжень;

- єдиний податок – 96,2 млн грн, що складає 17,9%;

- податок на нерухоме майно – 6,4 млн грн, що складає 1,2%;

- акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 26,6 млн грн, що складає 5%.

Найбільші платники податку на в Чернігові:

- управління освіти - 19 млн грн;

- ПАТ "Чернігівобленерго" – 9,4 млн грн;

- ПАТ "Чернігівгаз" - 7,6 млн грн;

- комунальний енергогенеруючий підрозділ "Чернігівська теплоелектроцентраль ТОВ "Фірми ТехНова"- 5,9 млн грн.

Одним із основних напрямків роботи, над якими працює податкова інспекція, - вжиття заходів щодо підвищення рівня виплати заробітної плати. Працюючи на упередження, щодо недопущення порушення податкового законодавства при виплаті заробітної плати. Дане питання було включено до різних інформаційно- комунікаційних заходів для платників, що проводились інспекцією.

За словами Ярослава Кульбаки, податківці постійно проводять комплекс заходів щодо перевірки дотримання в закладах громадського харчування касової дисципліни та використання праці найманих працівників. Так, попередні результати показали, що окремі суб'єкти господарювання нехтують вимогами законодавства, використовують найманих працівників, які офіційно не працевлаштовані і, здебільшого, ці ж самі підприємства власну виручку від реалізації товарів, послуг не проводять через зареєстровані касові апарати. Лише за квітень – травень поточного року винесено приписів за порушення законодавства на суму, що перевищує 1 млн грн, фінансові санкції за порушення касової дисципліни, безліцензійну торгівлю – майже 300 тис грн.

Проведено 57 результативних перевірок, донараховано 0,6 млн грн. З донарахованих сум до міського бюджету надійшло 0,3 млн грн.

Від 8782 роботодавців міста подано повідомлень про прийняття 13607 працівників на роботу.

Плата за землю

Платежі за землекористування становлять понад десяту частину в загальних сумах надходжень бюджету міста (за 5 місяців 2018 року надійшло 73,2 млн грн, у т.ч. 65,3 млн грн сплачено юридичними особами та 7,9 млн грн. – надходження від фізичних осіб).

У порівняні надходження з аналогічним періодом минулого року цей показник склав майже - 9,3 млн грн (в минулому році 82,3 млн грн). Зменшення надходжень по платежам за землекористування, порівняно з аналогічним періодом минулого року визначено низкою обставин:

- зменшення нормативної грошової оцінки землі по місту в середньому на 14,3%, що скоротило базу оподаткування по юридичним особам на 7,2 млн грн;

- внесення змін до ПКУ з 1 січня 2018 року у частині оподаткування земель для залізниць у межах смуг відведення (платник – ДТГО «Південно-західна залізниця» зменшено нарахування з 17,6 млн грн у 2017 році до 4,2 млн грн).

- зменшення площ, за укладеними договорами оренди земельних ділянок по Чернігову по юридичним особам з 240,6 гау 2017 році до 233,5 га у 2018 році.

З метою недопущення втрат місцевого бюджету вживалися заходи щодо зменшення рівня податкового боргу по земельних платежах. За січень - квітень поточного року в рахунок погашення боргу по земельних платежах надійшло 1,6 млн грн.

Податок на нерухоме майно

Одним із перспективних напрямків наповнення місцевого бюджету є податок на нерухоме майно.

На встановлено всього 15578 об'єктів, які є базою оподаткування податком на нерухоме майно з фізичних осіб, що на 867 об'єктів більше, ніж у 2017 році (14711 об'єктів), очікувана сума надходжень 9,4 млн грн. Це на 5,1 млн грн більше, ніж у 2017 році (4,2 млн грн).

Читайте також:

Владислав Атрошенко: сплачені податки - це і є справжній патріотизм

Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією ЧОДПІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 110 тис. жителів ...

КОМЕНТАРІ