Тернопілля: степан Барна вручив орден княгині Ольги ІІІ ступеня 95-рiчнiй Марiї Демків

Тернопілля: степан Барна вручив орден княгині Ольги ІІІ ступеня 95-рiчнiй Марiї Демків

10.06.18 12:43 0 885
Страшні часи, коли за патріотизм та любов до рідної землі знищували найкращих синів та доньок України пережила 95-річна Марія Миколаївна Демків з хутора Вигода Борщівського району. Жінка була зв'язковою УПА, яку жорстоко переслідували і засудили на 15 років без права повернення додому. З 1945 до 1955 р.р. вона перебувала у тюремному ув'язненні.

На долю Марії Демчук випало багато випробувань, але вони не підірвали могутності і сили її духу. Ризикуючи власним життям жінка боролася за незалежність України, допомагала повстанцям і дбала про краще майбутнє для нащадків.

«То були страшні часи. Мене арештовували тільки за те, що любила Україну, що любила свій народ!», - поділилася Марія Демків.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна поспілкувався з героїнею і подякував їй за неоціненний внесок, який зробила для майбутнього України та для кожного з нас. Також очільник Тернопільщини вручив Марії Демків важливу державну нагороду – орден княгині Ольги ІІІ ступеня. Відповідний Указ про нагородження підписав Президент України Петро Порошенко.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1289073184529597

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на маршрут ...

КОМЕНТАРІ