ОТГ Тернопільщини продовжують отримувати у власність земельні ділянки

ОТГ Тернопільщини продовжують отримувати у власність земельні ділянки

10.06.18 10:02 0 454
Ще 6 об'єднаних територіальних громад Тернопільщини отримали у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна передав документи головам Скала-Подільської, Більче-Золотецької, Озерянської, Трибухівської, Байковецької, Білобожницької ОТГ.

Загалом до процесу передачі в області залучено 40 об'єднаних територіальних громад, які знаходяться у 15-ти районах області. Їхня загальна площа становить майже 39 тисяч гектарів, з яких 19,2 тисяч гектарів – це землі сільськогосподарського призначення.

За словами голови Тернопільської ОДА Степана Барни, передача земель сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність відповідних об'єднаних територіальних громад дасть можливість чітко і прозоро формувати дохідну частину місцевих бюджетів у частині плати за землю та стимулюватиме територіальні громади до їх добровільного об`єднання.

«Передача земель сприятиме розвитку сільськогосподарської кооперації на селі. Це, зокрема, надасть можливість збільшити самозайнятість жителів сільської місцевості, а також створення відповідних умов для розвитку громад і залучення інвесторів», - наголосив очільник Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Амбулаторія поліклініки ...
Наступна новина: Ігор Гундич: Органи ...

КОМЕНТАРІ