Степан Барна відвідав повністю оновлену військову казарму у Теребовлі: За два роки нам вдалося зробити неможливе!

Степан Барна відвідав повністю оновлену військову казарму у Теребовлі: За два роки нам вдалося зробити неможливе!

10.06.18 08:37 0 1945
Вже третій місяць частина військовослужбовців 44-ої окремої артилерійської бригади, які повернулися у повному складі на ротацію зі Сходу України, розташовуються у військовій частині в Теребовлі. Поки вони виконували бойові завдання на східному фронті, в тилу тривала робота над відновленням казарми для того, аби зробити умови їхнього перебування вдома зручними та комфортними. Роботи тривали два роки. 7 червня, бійців провідав голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Під час робочої поїздки до Теребовлянського району спільно з керівництвом бригади та району вдалося напрацювати подальшу стратегію розбудови військового містечка.

«Мені приємно констатувати, що завдання, яке поставив Президент України перед Тернопільською областю щодо відновлення 44-ої бригади, виконане. Ми перебуваємо у приміщенні, яке ще два роки тому було непридатне для використання, а тепер застосовується за призначенням. Важливо, щоб ми й далі працювали у цьому напрямі», – наголосив голова ОДА.

Утім, в області робота не обмежується лише відновленям військових частин. Адже, за ініціативою Президента України, частину коштів, які були повернуті із вкрадених Януковичем грошей, спрямовано на сільську медицину, а другу частину буде спрямовано на будівництво житла для військовослужбовців-контрактників. У Тернопільській області буде збудовано 7 гуртожитків, три з яких – у Теребовлі.

«Для нас важливо, щоб у нашій 44-ій бригаді хотіли служити!», – підкреслив Степан Барна.

Він також поінформував, що крім капітальних вкладень, які виділила держава на відновлення казарми, а це 13 млн. грн., були залучені й спонсорські кошти підприємців та простих людей, районної державної адміністрації та районної ради у межах 500 тис. грн. Ці кошти спрямували на те, щоб обгородити територію військової частини, реконструювати КПП та підвести електропостачання. Діє також програма, зокрема, з Теребовлянською громадою, яка передбачає підтримку частини за рахунок коштів місцевого бюджету у сумі 200 тис. грн. на місяць.

«Це добра ініціатива, котра діє скрізь, де розташовані військові частини 44-ої бригади та інших військових з'єднань, – зауважив Степан Барна. – Відбувається це в рамках шефської підтримки військових частин Тернопільської області відповідно до доручення Президента України, Головнокомандуючого Збройних сил Петра Порошенка».

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1289799561123626

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові затвердили ...
Наступна новина: Олімпійський день у ...

КОМЕНТАРІ