Ортопедичний матрац: Переваги,види,особливості вибору

Ортопедичний матрац: Переваги,види,особливості вибору

10.06.18 00:24 0 1541

Запорукою міцного і здорового сну є наявність в будинку якісного матраца. Бажано, щоб при цьому він не був традиційним ватним (використання якого не тільки є незручним, але й може спровокувати розвиток цілого ряду хвороб - остеохондрозу, радикуліту, артриту, безсоння), а сучасними ортопедичними, які надають багаторазово покращений рівень комфорту і благотворно впливають на весь організм, наприклад, КІМА ортопедичні матраци: https://kima.net.ua.

Переваги

Сьогодні все більше людей розуміють, що майбутнє саме за ортопедичними матрацами, а не за їх застарілими, неестетичними, відверто кажучи - шкідливими предками з вати. Висока популярність таких виробів обумовлена наявністю значного списку переваг, в який входять наступні плюси:

  • Профілактика проблем зі спиною, обумовлена надійним підтриманням хребта під час сну;
  • Правильна підтримка природного горизонтального положення тіла в моменти відпочинку, що є гарантією хорошого сну і відновлення сил, а також хорошого самопочуття на весь наступний день;
  • Полегшення процесу лікування захворювань, викликаних нездоровою спиною - головних болів, нервових недуг, проблем з суглобами;
  • Спеціальна обробка робить сучасні ортопедичні матраци такими, що не викликають алергію і захищає їх від пилових кліщів. Та й сама по собі їх обшивка не притягає пил;
  • Такі вироби чудово пропускають повітря, освіжаючи в процесі провітрювання приміщення, і не вбирають в себе зайву вологу.

Всього існує два основних типи таких матраців - з пружинами і без. Кожен з цих видів має свої відмінні риси - про це необхідно пам'ятати при їх виборі та купівлі.

Безпружинні ортопедичні матраци

Безпружинні ортопедичні матраци підтримують необхідну жорстку форму за рахунок наявності всередині кількох видів наповнювачів, комбінованих між собою, штучного (наприклад, спінений поліуретан) і натурального (наприклад, шерсть або висушені водорості) походження. Мають яскраво вираженим лікувальним ефектом. Як можна зрозуміти з назви, вони не мають в своїй конструкції пружин. Основний їх недолік полягає у високій вартості.

Пружинні ортопедичні матраци

Пружинні ортопедичні матраци мають один або кілька шарів наповнювачів, за допомогою яких регулюється м'якість виробів. Бувають двох найбільш поширених типів:

  1. З пружинами боннель - характеризуються тим, що мають середнюї і високу жорсткість, складаються з пружин великого розміру, переплетених між собою. Найдоступніший за ціною ортопедичний матрац. Мінусом є відсутність анатомічного ефекту;
  2. З незалежними пружинами - побудовані на основі безлічі пружин маленького розміру, кожна з яких укладена в спеціальний мішечок. Плюсом такої конструкції є те, що вона по-різному прогинається під кожну ділянку тіла, підлаштовуючись під людину, в точності повторюючи її контури.

Критерії вибору

Купівля ортопедичного матраца повинна враховувати безліч важливих факторів, включаючи вік людини, його вагу і поточний стан здоров'я. Слід орієнтуватися на такі критерії, як:

  • Вік - наприклад, людям починаючи з дитячого віку і аж до 27 років найкраще підходять жорсткі моделі, застосування яких дозволить сформуватися кістковому скелету найбільш правильно;
  • Вага - худим людям рекомендуються не жорсткі варіанти, повним - найжорсткіші;
  • Наявність захворювань хребта - покупцям з болями в спині, попереку та шиї рекомендується зупинитися на найжорсткіших моделях. Перед цим слід проконсультуватися з лікарем-ортопедом;
  • Розміри ліжка - габарити матраца повинні збігатися з параметрами спального місця.

Підходьте до покупки ортопедичного матраца з розумом, і тоді він довго послужить вам, зробивши сон міцним і здоровим, а також змусивши забути про проблеми з хребтом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Лучшие бассейны в Киеве
Наступна новина: Як вибрати аксесуари для ...

КОМЕНТАРІ