Що таке Minecraft?

Що таке Minecraft?

11.06.18 17:45 0 2310

Майнкрафт (Minecraft) - назва однієї з найпопулярніших комп'ютерних ігор. Розробив дану гру шведський програміст Маркус Перссон (Markus Persson), всього за один тиждень, в травні 2009 року. Після чого, оголошена на форумах TIGSource гра швидко стала дуже популярною.

Повна версія гри вийшла в листопаді 2011 року. В Minecraft, яка є будівельної грою в жанрі «пісочниця», гравці створюють і руйнують блоки в тривимірному навколишньому середовищу, керуючи персонажами, створюють фантастичні структури з партнерами на серверах Minecraft або поодинці. Доступ до гри мають користувачі Android, Windows, OS X, Linux, XBox 360 і iOS. До речі, придбати ліцензію Minecraft (купить лицензию Майнкрафт) можно на сайті http://minecraft-mods.pro.

Гра в чотирьох режимах

Зараз Minecraft діє в чотирьох режимах: творчому, пригода, хардкор і виживання.

Основне завдання гравця в творчому режимі (креативному) - будівництво з проявом великої свободи творчості. В цьому режимі ти не вмираєш (за винятком падіння в пустоту), можеш одним ударом зламати блок, ти також можеш літати, а блоки (виключаючи спаунер мобів і ще кількох) тобі доступні в будь-якій кількості, і з них ти можеш створювати навіть щось щось схоже на тривимірний піксель-арт.

Режим виживання передбачає додаткові складності. В цьому режимі можливе використання крафта. Тут вже «працюють» шкали голоду і здоров'я і, перш ніж помістити блок, його спочатку потрібно роздобути. Ти не просто будуєш, ти намагаєшся вижити без сторонньої допомоги добуваючи їжу. Коли закінчується день (він триває лише 10 хвилин) і сонце ховається за горизонтом, тебе почнуть атакувати монстри. Тому в перший день вкрай необхідно побудувати собі житло. Загинувши, ти відродитися біля ліжка, в якому спав до гри, втративши весь інвентар і свій досвід.

Режим хардкор небагато чим відрізняється від режиму виживання. Запас життів у гравця один, а світ з його смертю зникає. У цьому режимі не можна змінювати складність.

Світи Minecraft

Грати в майнкрафт можна на трьох типах світів. Стандартний - імітує земну поверхню, з перепадами висот, підземеллями, скелями і т.д.

Ресурси гравці добувають за допомогою мобів різних видів: доброзичливих, нейтральних, приручених, ворожих, створюваних - які тільки існують на певній відстані від гравця. Інші світи не такі популярні та зручні у виуористанні.

На сьогодні існує 9 версій гри, остання з яких - пост-релізний, оновлюється постійно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Б/у телевизоры из Европы: ...

КОМЕНТАРІ