На Тернопіллі в Уряді вдосконалюють стратегічне планування реалізації реформ

На Тернопіллі в Уряді вдосконалюють стратегічне планування реалізації реформ

13.06.18 09:30 0 484
Кабінет Міністрів України впроваджує новий інструмент стратегічного планування - методологію Results-Based Management (RBM), яка зарекомендувала себе, зокрема, в Уряді Канади, ООН, Світовому Банку.

Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко за підсумками зустрічі з фахівцями канадського проекту EDGE.

Міністр повідомив, що завдяки проекту з впровадження RBM в кожному міністерстві замість застарілої практики складання різноманітних планів трансформацій, до того ж часто з неузгодженими між собою цілями, буде введено єдиний документ - паспорт реформи або сфери політики, - де чітко будуть викладені всі складові, конкретні цілі та завдання конкретної реформи.

«Ця система є зручним інструментом для керівника, щоб слідкувати за прогресом реформи, та вже довела свою ефективність. Секретаріат Кабінету Міністрів має затвердити методологію, визначити пілотні міністерства, далі буде застосовуватись RBM при консолідації урядових планів», - сказав Олександр Саєнко.

Він додав, що на наступному етапі директорати стратегічного планування пройдуть тренінги, де відпрацюють навички розробки планів у своїх ЦОВВ.

«Таким чином ми впровадимо світові стандарти урядового стратегічного планування та забезпечимо роботу простого й зрозумілого механізму, відходячи від застарілих технологій, стосів паперу і тисяч погоджень»,- підкреслив Міністр Кабінету Міністрів України.

Довідково

Проект EDGE є спільним українсько-канадським проектом технічної допомоги, що сприяє реалізації зобов'язань Уряду України щодо запровадження комплексних реформ у країні відповідно до державних програм, національних та міжнародних угод.

Головною ціллю проекту є допомога Україні у створенні більш ефективної та прозорої системи влади, що відповідає вимогам українських громадян, та досягненні процвітання через економічний розвиток.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Перед ...
Наступна новина: У Житомирі відбудеться ...

КОМЕНТАРІ