Як вибрати стоматологічне обладнання?

Як вибрати стоматологічне обладнання?

13.06.18 19:04 0 914

Стоматологічний ринок з кожним днем вміщує все більше варіантів оснащення клінік. Вибираючи обладнання для стоматологічного кабінету, ми губимося серед десятків брендів, сотень моделей і тисяч слів виробників та продавців. Щоб спростити вибір стоматологічного обладнання, ми пропонуємо вам короткий перелік порад.

Ціна

Спочатку необхідно визначити, до якого сегменту ринку стоматологічних послуг відноситься клініка, для якої купується обладнання. Прийнято вважати, що сегмента є три: економ, бізнес і елітний рівень. Потім потрібно визначитися з бюджетом.

Комплектація

Важливо чітко визначитися з комплектацією. У цьому питанні варто дотриматися принципу «золотої середини». Недолік інструментів спричинить за собою збільшення часу прийому і в подальшому призведе до покупки додаткового устаткування. При цьому вибирати товари «про всяк випадок» теж не варто. Щоб убезпечити себе від необгрунтованих і додаткових витрат, до моменту покупки важливо чітко розуміти, які фахівці будуть працювати на даному устаткуванні.

Колір

Виходячи з дизайну стоматологічного кабінету, подумайте, яка колірна гамма установки підійшла б до інтер'єру.

Виробник

Тепер вибираємо виробників обладнання. Краще відзначити для себе моделі як мінімум у трьох виробників в одному ціновому сегменті. Важливо, щоб вони вже зарекомендували себе на вітчизняному ринку, і обладнання поставлялося в країну не менше 10 років.

Сертифікат

Необхідно переконатися, що обладнання відповідає всім європейським стандартам. Пам'ятайте, що обов'язково мають бути в наявністі реєстраційні посвідчення сертифікатів. Вони будуть необхідні вам при проходженні процедури ліцензування.

Зручність

Пам'ятаємо, що стоматологічна установка повинна бути зручна для пацієнта. Але ще важливіше зручність для лікаря, оскільки він знаходиться у кріслі набагато довше.

Безпека

Сучасне обладнання повинно відповідати найвищим стандартам безпеки в області дезінфекції та захисту від перехресних інфекцій. Я вважаю, що наявність таких систем, як промивка водо-повітряних контурів робочих шлангів, система дезінфекції шлангів аспіраційної системи або додавання дезінфектанту в водопровідну воду є обов'язковими. У XXI столітті безпека лікування вийшла на перший план. Страх пацієнта бути інфікованим в стоматологічному кріслі дуже великий, тому в обладнання, встановленого у вашій клініці, повинен бути сертифікат безпеки.

Сервіс

Обов'язково уточніть, чи є у вибраних виробників авторизована сервісна служба в вашому регіоні, і який час реагування на виклик. Як показує практика, одним з важливих чинників стає також наявність складу запасних частин. Відсутність запасної частини на складі призведе до простою обладнання до 2-3 місяців. А це прямі збитки для вашої клініки. Також сервісна служба повинна бути авторизована виробником для здійснення гарантійного ремонту.

Гарантія

Зверніть увагу на термін і умови гарантії на обладнання. Тут теж є підводні камені. В ідеалі, протягом усього терміну дії гарантії виробник зобов'язаний повністю покривати витрати на ремонт і запасні частини обладнання. Але часто зустрічаються маркетингові виверти. Наприклад, виробник встановлює термін безкоштовного сервісу протягом 4 років. Це говорить про те, що в зазначений період виробник оплатить тільки ремонт, а витрати на запасні частини понесе замовник. У зв'язку з цим рекомендую уважно читати гарантійні умови і не піддаватися на «красиві обіцянки».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Рулонні штори день-ніч: ...
Наступна новина: Тепловие насоси або ...

КОМЕНТАРІ