Тепловие насоси або опалення без газу

Тепловие насоси або опалення без газу

13.06.18 21:23 0 1696

Домовласники сьогодні нерідко задаються питанням: як обігріти приватний будинок без газу? Постійне зростання комунальних тарифів, підвищення цін на інші можливі види палива призводять до логічного пошуку альтернативи. А, якщо бути більш точним, до пошуку альтернативних джерел енергії. В цьому випадку прекрасним вирішенням виниклої проблеми буде тепловий насос. Про це і поговоримо.

Як працює тепловий насос для опалення будинку?

По-простому, тепловий насос об'єднує в собі найостанніші розробки в сфері використання відновлюваних джерел енергії для теплопостачання та підігріву води. Завдяки використанню значного теплового ресурсу повітря, води або земних надр, йому потрібно від електромережі лише близько 20 % загальної енергії. При цьому, від нього в систему опалення надходить до 5 разів більше, ніж він споживає сам. Таким чином, можна пояснити економію загальних витрат на опалення і його значні показники продуктивності, в порівнянні з іншими видами опалювальних приладів.

Теплові насоси - це ефективність і економія!

Як зробити опалення в приватному будинку без газу? Тепловий насос є найбільш простим і актуальним рішенням для створення нової або вдосконалення вже існуючої системи подачі тепла в будинках, котеджах або особняках. Далі поговоримо про особливості нових і реконструйованих приміщень.

Що потрібно?

У новому будинку слід підготувати проекту з низькотемпературної системою розподілу тепла. Тепла підлога і / або стіни (макс. Т = + 45  С), заміна батарей на фанкойли не тільки в холодні періоди забезпечить ГВП, а й влітку зможе працювати на охолодження.

Для експлуатації сформованої системи з радіаторами оптимально використовувати високотемпературні моделі ТН, якщо в систему включені теплі підлоги і / або стіни - середньотемпературні, які разом з допоміжним джерелом тепла або самостійно можуть забезпечити нагрів води і подачу тепла в будинок.

Як правильно зробити опалення в приватному будинку?

Основа - це добре утеплений будинок. Зниження тепловтрат безпосередньо впливає на зменшення платежів. Наступний крок - правильно підібрати теплонасос. У цьому випадку звертайтеся до фахівця, оскільки дане обладнання впливає на економію і термін окупності витрат, які виникли на етапі його придбання і установки.

Особливості теплових насосів

Грунтовий теплонасос здатний на 100 % забезпечувати приватний будинок гарячою водою і теплом. Установка даного ТН вимагає наявності ділянки землі, цілком значних фінансових вкладень і проведення досить складних робіт з бурінням грунту. Для установки теплового насоса «вода-вода» теж необхідні своєрідні умови: наявність підземних водних горизонтів, постійне обслуговування і чищення фільтрів.

Самим універсальним і економним рішенням для нового будинку або для поліпшення вже існуючої системи опалення є повітряний тепловий насос. ТН «повітря-вода» вимагає найбільш мінімальних вкладень і характеризується коротким терміном окупності, легкістю монтажу і простою інтеграцією в яку завгодно систему теплового постачання.

Як опалити будинок дешево?

Старий традиційний метод - дрова, брикети, пелети, вугілля, мазут або що завгодно, що є у вас під рукою. Але не слід забувати про супутні при цьому проблеми: починаючи з установки котла і димоходу і закінчуючи їх обслуговуванням, постійними турботами про збереження або навіть елементарних запасах. При цьому про комфорт мова вже, в принципі, не йде. Природно, додатково потрібно буде поставити кондиціонери. Але це вже тягне надвитрат. І чималі. Можна доглянути собі електрокотел або газове опалення. Але з усім відповідним обладнанням та обслуговуванням в результаті теж отримаємо немаленьку суму. Майбутнє ж точно не за котлами, які працюють на викопному паливі.

В кінцевому результаті, за параметрами «ціна обладнання + вартість експлуатації» саме теплові насоси виявляються у виграші.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ