Ортодонтичне лікування: Що потрібно знати?

Ортодонтичне лікування: Що потрібно знати?

14.06.18 15:38 0 1303

Так як під час ортодонтичного лікування відбувається корекція фізіологічного будови щелепи і росту зубів пацієнта, загальна тривалість ортодонтичного лікування може зайняти два-три роки. Тривалість лікування залежить від віку пацієнта, виду проблеми, а також від ступеня її тяжкості. Під час ортодонтичного лікування важливо дотримуватися всіх вказівок лікаря і регулярно відвідувати його для проведення контролю над процесом корекції. До речі, якщо вам потрібне ортодонтичне лікування в Москві (ортодонтическое лечение в Москве), тоді вам варто звернутися в стоматологію лікаря Мансурського: sdm-mos.ru.

Виправлення прикусу за допомогою брекетів

Ортодонт робить панорамний знімок щелеп пацієнта (повний рентгенівський знімок щелеп і зубів) і оцінює загальний стан здоров'я зубів. При необхідності, перед ортодонтичним лікуванням проводиться лікування зубів. Щоб детально вивчити конкретну проблему прикусу і вибрати відповідну конструкцію брекетів для вирішення цієї проблеми, робиться зліпок зубів пацієнта. Ортодонт домовляється з пацієнтом про вид брекетів які будуть використовуватися. У разі необхідності, перед установкою брекетів проводиться екстракція зубів.

Готуючи зуби пацієнта до установки брекетів, ортодонт їх полірує, щоб прибрати зубний наліт, а також з метою дезінфекції обробляє зуби фолієвою кислотою.

брекетОртодонт покриває зуби пацієнта спеціальною сполучною речовиною і засвічує їх геліолампой (лампа полімеризації синього світла), в свою чергу, на гумові пластинки викладається композитний матеріал, щоб пізніше забезпечити стабільну фіксацію брекета на поверхні зуба. Брекети закріплюються на зубах пацієнта і ще раз засвічуються.

Ортодонт накладає на брекети дуги і закріплює їх спеціальними гумками.

Надалі пацієнт кожні шість тижнів повинен відвідувати ортодонта, щоб фахівець міг оцінити зміни, замінити гумки і дуги, а також здійснити необхідні корекції. При регулярному відвідуванні ортодонта і дотриманні його вказівок, тривалість лікування зазвичай займає близько півтора року.

Після того як лікар констатує, що правильний прикус сформувався і використання брекетів більше не потрібно, пацієнту призначається відповідна конструкція - пластмасова пластинка, капа або металева дуга (вона фіксує ретейнер). Якщо ортодонт констатує, що ризик подальшого формування неправильного прикусу не виявлений, пацієнт може вибрати пластмасову пластинку (слід носити до 1 року, регулярно відвідуючи ортодонта для проведення контролю) або капу (слід носити до півтора років з регулярним контролем).

У свою чергу, якщо ортодонт вважає, що існує ризик повторного формування неправильного прикусу, на зуби пацієнта встановлюється металева дуга. Це не знімаюча конструкція, яку пацієнт може носити кілька років або навіть все життя, щоб зберегти фізіологічно правильний прикус і зберегти естетичні властивості зубів. З металевою дугою слід регулярно відвідувати ортодонта для контролю над ситуацією.

Екстракція зубів при ортодонтичному лікуванні

У випадках, якщо ряд зубів занадто нерівномірний, окремі зуби через дефект можуть бути сильно висунуті з зубного ряду. В такому випадку перед ортодонтичним лікуванням слід провести екстракцію зубів, забезпечити формування правильного прикусу і привабливої посмішки. Найчастіше перед ортодонтичним лікуванням проводять екстракцію четвертого або п'ятого зуба (бічного зуба) з обох сторін.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ